Головна Новини Оборона 2022 Шкода було «Стінгера»: укранські військові розповіли про успішну операцію по знищенню повітряної цілі
commentss НОВИНИ Всі новини

Шкода було «Стінгера»: укранські військові розповіли про успішну операцію по знищенню повітряної цілі

ЗСУ збили російський гвинтокрил в Харківській області з ракетного комплексу

17 квітня 2022, 20:35
Поділіться публікацією:

В Харківській області ЗСУ підбили ворожий гелікоптер Ка-52 без застосування сучасної зброї — "Стінгера". Поцілили в повітряну ціль з радянської ПЗРК "Ігла".  Про це повідомляють на сторінці 93 окремої механізованої бригади "Холодний Яр" Оперативного командування "Схід".

За словами офіцера, військовим було шкода "Стінгера" витрачати на гелікоптери, що кружляли низько над позиціями. Зенітники випустили по ворожій техніці дві ракети, одна з яких влучила в гвинтокрил Ка-52. Підбитий гелікоптер впав на поле та згорів.

Наші військові послали в розвідку дрона, щоб подивитися де впала ворожа ціль. Українці говорять, що гвинтокрил вартістю в 15 мільйонів доларів збила ракета за 100 доларів з зенітного ракетного комплексу.

Військові 93 бригади Холодний Яр вдало відбили спроби ворога атакувати з повітря, але ворог продовжує повітряну розвідку та посилає літаки і обстрілює артилерією. Всього, за 53 доби, Збройні сили України вже знищили 146 гелікоптерів та 165 літаків ворога.

Шкода було «Стінгера»: укранські військові розповіли про успішну операцію по знищенню повітряної цілі

Фото ілюстративне / Pixabay

Як повідомляв портал "Коментарі", окупанти планують мобілізувати українців для поповнення своїх рядів. Як повідомили в Генштабі, на окупованих територіях чоловіків змушують йти воювати проти ЗСУ, такі випадки вже зафіксовано в Харківській області, ймовірно, мобілізація почнеться й в Херсонській після псевдореферендуму.

Також ми писали, чого очікувати на фронті й які плани мають окупанти. Арестович розповів, яка ситуація в Маріуполі, що треба для деблокади міста й чому в Харкові та містах Донеччини небезпечно залишатися цивільним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини