Головна Новини Оборона 2022 Чого очікувати на фронті й які плани мають окупанти: розповів Арестович
commentss НОВИНИ Всі новини

Чого очікувати на фронті й які плани мають окупанти: розповів Арестович

Яка ситуація на сході України й як надалі розгортатимуться події на фронтах

17 квітня 2022, 17:38 comments1029
Поділіться публікацією:

Радник президента Олексій Арестович розповів, чи чекати нового наступу ворога, що відбувається на фронті й коли українські військові зможуть перейти в наступ. Також він повідомив, яка ситуація в Маріуполі та Харкові.

Чого очікувати на фронті й які плани мають окупанти: розповів Арестович

Фото Генеральний штаб ЗСУ

За словами Арестовича, стали більш інтенсивними обстріли Харкова, бомбардують місто з авіації. Гуманітарні коридори чи евакуацію не проводять через небезпеку для цивільних. Зокрема, аналітик прогнозує, що така ж небезпека для громадян буде і в Слов'янську та Краматорську. Окупанти гатитимуть з важкого озброєння по містам, вдаючись до звичайної тактики знищення. А велика військова кампанія — - це завжди великі обсяги авіаційних ударів, ракетних, артилерійських, і це все летить по мирних мешканцях. Тому харків'янам слід бути дуже обережними.

На Харківщині окупанти хочуть атакувати, прорвати оборону, зробити оточення наших військ. Однак там наші бригади тримають оборону, а сил ворога, які там є, не вистачає для їх перемоги, яку вони напланували.

Щодо Маріуполя, то президент проводить постійно перемовини з міжнародними організаціями, церквами країн світу, щоб вони натиснули на путінський режим й дали можливість зробити гуманітарні коридори — вивезти цивільних та поранених. Однак поки що ворог не дає цього зробити.

броя іде, але не в тій кількості, яку б хотілося, для деблокади Маріуполя. Міський голова говорив, що бої ідуть не лише на заводі. Тому російські повідомлення про те, що вони оточили наших та висунули ультиматум — це інформаційна боротьба. Захисники Маріуполя тримаються, наше командування надає допомогу, дотичну. Не про все можна казати, бо це військова операція. Війна — це двосторонній процес й не все залежить від нас і колективного тиску світу. Росіяни хочуть зробити показову розправу, як вони зробили в Сирії. Ми це розуміємо, ми діємо. Будемо сподіватися, що вдасться вмовити путінський режим", — говорить радник глави держави.

З іншого боку він наголосив, що в місті залишаються близько 100 тисяч населення, а ворог почав обстрілювати важкими боєприпасами -  авіаційними бомбами великого калібру.

Арестович піддав сумніву те, що десантна операція російських військ в районі порту в Маріуполі взагалі можлива й нагадав про "урок Бердянська". В той же час він заспокоїв, що ворог не матиме успіху у висадці десанту на півдні.

Також радник президента розповів, що наразі в наступ йдуть останні солдати російських резервів оперативного значення. Однак для визволення територій та наступу з боку ЗСУ потрібно дуже багато важкої зброї, бо наступ це більш складний спосіб бойових дій. 

Як повідомляв портал "Коментарі", експерти розповіли, чого очікувати від країни-агресора найближчим часом – і наскільки великий ризик ядерної атаки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини