Головна Новини Оборона 2022 Міністр Резніков розповів, чим замінять призов до армії для молоді
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністр Резніков розповів, чим замінять призов до армії для молоді

Українців навчатимуть військовій справі в стислі терміни

2 лютого 2022, 11:25 comments2775
Поділіться публікацією:

Очільник Міноборони України Олексій Резніков прокоментував указ глави держави про створення професійної армії № 36/2022 "Про першочергові заходи щодо зміцнення обороноздатності держави, підвищення привабливості військової служби в Збройних Силах України та поступового переходу до засад професійної армії". Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

Міністр Резніков розповів, чим замінять призов до армії для молоді

Фото ілюстративне / Pixabay

За його словами, кількість військових має збільшуватися протягом чотирьох років. Наразі в армії наявні кілька категорій військовослужбовців. Серед них офіцери, сержанти з профільною освітою; ті, хто підписав контракт на півроку чи кілька років; призовники, що проходять строкову службу.

Міністр підкреслив, що ці військовослужбовці мотивовані щодо служби по-різному й мають відмінне від інших бачення своєї ролі в обороні. Однак в Україні має бути сформована армія професіоналів та підготовлений до бойових дій мобілізаційний резерв.

Як розповів міністр, в оновленій моделі армії, на першому етапі буде збережено призов на строкову службу. Альтернативою має стати короткострокове протягом трьох-чотирьох місяців навчання військовій справі. Ті, хто проходитиме таку підготовку будуть звільнені від призову, але вони матимуть необхідні базові військові навички.

Повністю замінено призов на інтенсивну підготовку буде з 1 січня 2024 року. Після проходження підготовки молодь з резерву буде періодично викликатися на тренування та збори. Наразі Кабінет міністрів готує законопроекти та підзаконні акти, які визначатимуть порядок запровадження реформи армії.

Як повідомляв портал, в Україні створять кібервійська для захисту від зовнішніх загроз. Туди відбиратимуть найкращих фахівців, аби вони працювали на благо країни й посилити безпеку державних реєстрів та урядових ресурсів.

Планується створити в нашій країні військову поліцію та Бюро військової юстиції. Відповідний законопроект зареєстрували на сайті парламенту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

стас

2 лютого 2022, 11:59

Опять ложь и брехня от профанов и зедегенератов .Какой резерв за 3-4 месяца и кого? Танкиста ,артелириста? Брехня для зедебильного лохтората. Есть уже в Украине профессиональная армия,мотивируйте денежным довольствием .,достройте общежития для контрактников ,которые стоят замороженными после прихода профанов или вредителей к власти. Все сделала за вас дегенератов предыдущая власть,просто выполняйте то что необходимо.


Новини