Головна Новини Оборона 2022 Військова юстиція: чим займатимуться новостворені правоохоронні органи
commentss НОВИНИ Всі новини

Військова юстиція: чим займатимуться новостворені правоохоронні органи

В Україні створюють Державне бюро військової юстиції та військову поліцію

2 лютого 2022, 10:40 comments1646
Поділіться публікацією:

На сайті Верховної Ради зареєстровано два законопроекти про військову юстицію. Один з них передбачає процес створення Державного бюро військової юстиції, інший — внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення в статті, які стосуються відповідальності водіїв за порушення правил дорожнього руху тощо.

Військова юстиція: чим займатимуться новостворені правоохоронні органи

Фото ілюстративне / Pixabay

В Україні буде створено Державне бюро військової юстиції та військову поліцію. На ці органи буде покладено обов'язки проводити слідство в провадженнях, де фігурантами є військовослужбовці та резервісти, що перебували на службі на момент вчинення правопорушення.

Крім того, до юрисдикції Бюро відносяться й державний нагляд за дотриманням права в Збройних Силах, військових формуваннях, адміністраціях, оборонно-промисловому комплексі.

Слідчі Бюро будуть реєструвати заяви про правопорушення, здійснювати слідчі дії, забезпечувати виконання кримінальних покарань для засуджених військовослужбовців. Серед функцій Бюро й протидія диверсіям, тероризму у військових частинах, розшук вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин, що були викрадені або втрачені з вини військових.

Бюро матиме право проводити фінансовий аудит, перевірку і моніторинг державних закупівель, перевіряти як виконується оборонне замовлення, чи використовуються кошти за цільовим призначенням тощо.

Державного бюро складатиметься з центрального апарату, головних регіональних управлінь, місцевих управлінь, спеціальних, навчальних та інших підрозділів, закладів й установ. У складі центрального апарату — Департамент військової юстиції; Департамент військової поліції; Департамент захисту прав та інтересів військовослужбовців і держави у сфері оборони та безпеки та інші підрозділи.

На військову службу до Державного бюро будуть приймати українців, які пройдуть професійний відбір.

Закон "Про Державне бюро військової юстиції" передбачає й порядок формування підрозділів військової поліції та перелік їх обов'язків. В законі прописано порядок створення військових комендатур в разі введення в Україні чи в окремих її місцевостях режиму воєнного або надзвичайного стану та настання особливого періоду.

Як повідомляв портал, в Україні створять кібервійська для захисту від зовнішніх загроз. Туди відбиратимуть найкращих фахівців, аби вони працювали на благо країни й посилити безпеку державних реєстрів та урядових ресурсів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Тетяна

2 лютого 2022, 14:31

Серед повноважень - половину зараз за велику зарплату виконує БЕБ. Як вони розділять їх. Це знову оклади по 70 тисяч, приміщення. А прості слідчі в управліннях як сиділи без опалення та техніки з папером, так і будуть сидіти.

Ерофей

2 лютого 2022, 11:43

ОЧЕНЬ НУЖНА!!! Будет трудоустроено очередное быдло от ЗЕ с выплатой ЗРЯПЛАТ, суммами от 500тыс.гр. каждому. Пойдут очередные проверки с обысками, т.к. поиссяк размер долляровых сум в конвертах депутатам. Кубраков-Тимошенко-Голик- Смелянский-....поумнели и начали припрятывать "откатные", а шикарно жить хочется!

володимир

2 лютого 2022, 11:15

Не ясно скільки в нас ще буде правоохоронних органів задовбали всім зарплата і не маленька ні в одній нормальній державі вони так не плодяться

Михайло

2 лютого 2022, 11:01

в Україні, вже на кожен злочин, є свій спеціалізований правоохоронний орган, а кількість правопорушень збільшується в прогресії, а притягнення до кримінальної відповідальності постійно зменшується. Малюська вже скоро надірветься продаючи вільні тюрми, через пару років він залишиться бещ роботи.


Новини