Головна Новини Оборона 2022 Кремлівські ЗМІ запустили фейк про «розстріл» людей на Одещині - "класика бандерівського жанру"
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремлівські ЗМІ запустили фейк про «розстріл» людей на Одещині - "класика бандерівського жанру"

Російські пропагандисти поширюють інформацію про розстріл людей працівниками СБУ

21 квітня 2022, 12:31
Поділіться публікацією:

Російська пропаганда поширює фейкову інформацію про майбутній "розстріл цивільних жителів в Одеській області співробітниками Служби безпеки України, переодягненими в російську форму" і заявляє, такі способи розправи є начебто типовими для "бандерівців". Як повідомляють "Коментарі", про це йдеться в повідомленні Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки у Фейсбуці.

Кремлівські ЗМІ запустили фейк про «розстріл» людей на Одещині - "класика бандерівського жанру"

Чекісти НКВС - фото з відкритих джерел

Зокрема повідомляється, що пропагандист Старіков сказав:

"Це "класика бандерівського жанру". Будь-хто знає, що були численні випадки, коли вони перевдягалися в червоноармійську форму і чинили страшні злодіяння. У тому числі початок "волинської різанини"".

Центр стратегічних комунікацій у своєму повідомленні наголошує, що насправді саме НКВС займалося створенням псевдобоївки УПА, щоб дискредитувати спротив українського народу.

Наприклад, відома докладна записка наркома внутрішніх справ УРСР Василя Рясного до голови НКВС Лаврентія Берії від 26 липня 1945 року.

"Станом на 20 червня 1945 року всього в західних областях України діє 156 спецгруп із загальною кількістю 1783 особи… За своїм зовнішнім виглядом нічим не відрізняються від бандитів УПА, що вводило в оману їх ватажків", — йдеться в згадуваному документі.

Як зазначає Центр стратегічних комунікацій, роки йдуть, однак методи росіян не змінюються.

Як повідомляли раніше "Коментарі", захисники Маріуполя продовжують знищувати техніку окупантів. Українські воїни продовжують героїчно захищати Маріуполь від агресора.

Читайте на порталі "Коментарі": у Запорізькій області ЗСУ знищили радіолокаційну станцію та десятки солдатів армії РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини