Головна Новини Оборона 2021 Українська армія розпочала підконтрольну експлуатацію нової мобільної мінометної установки (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Українська армія розпочала підконтрольну експлуатацію нової мобільної мінометної установки (ФОТО)

Перевагою БАРС 8ММК є швидкість переведення з похідного становища до бойового та навпаки

8 грудня 2021, 15:50
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Десантно-штурмові війська Збройних сил України розпочали підконтрольну експлуатацію установок БАРС 8ММК. Про це повідомляється на офіційному сайті Державного концерну "Укроборонпром".

Українська армія розпочала підконтрольну експлуатацію нової мобільної мінометної установки (ФОТО)

БАРС 8ММК. Фото: Укроборонпром.

БАРС 8ММК є вітчизняною мобільною мінометною установкою, призначеною для підтримки дій механізованих підрозділів при боротьбі з рейдовими загонами, диверсійно-розвідувальними групами, а також для контрбатарейної боротьби тощо.

На БАРС 8ММК встановлено 120 мм міномет. Максимальна дальність стрільби уламково-фугасною міною становить до 7100 метрів. Завдяки своєму обладнанню установка може автоматично наводити зброю на ціль, відновлювати положення ствола після пострілу, визначати власні координати. Крім того, на її борту є метеостанція, з огляду на інформацію якої система самостійно коригує умови стрілянини.

Українська армія розпочала підконтрольну експлуатацію нової мобільної мінометної установки (ФОТО) - фото 2

Фото: Укроборонпром

Зазначається, що перевагою "Барса" є швидкість переведення з похідного становища до бойового та навпаки. Установка робить це у кілька разів швидше за подібне озброєння, яке є на озброєнні ЗСУ.

Довідково: розробником та виробником БАРС 8ММК є ДП "Укроборонсервіс", який входити до складу Укроборонпрому.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що Укроборонпром збільшив продажі та увійшов до ТОП-100 світових постачальників озброєнь. Державний концерн посів 77 місце у списку ТОП-100 найбільших оборонних компаній світу. Концерн збільшив свої продажі у 2020 році на 2% відсотка в порівнянні з попереднім роком.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що стало відомо, скільки заробили підприємства Укроборонпрому за три квартали 2021 року. Представники держконцерну повідомили, що прибутки збільшилися на кілька відсотків у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини