Головна Новини Оборона 2021 Укроборонпром збільшив продажі та увійшов до ТОП-100 світових постачальників озброєнь
commentss НОВИНИ Всі новини

Укроборонпром збільшив продажі та увійшов до ТОП-100 світових постачальників озброєнь

Державний концерн Укроборонпром посів 77 місце у списку ТОП-100 найбільших оборонних компаній світу

7 грудня 2021, 15:22
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Державний концерн "Укроборонпром" збільшив продаж озброєння у 2020 році. Про це йдеться в огляді результатів діяльності оборонних компаній світу Стокгольмського інституту дослідження проблем миру (SIPRI).

Укроборонпром збільшив продажі та увійшов до ТОП-100 світових постачальників озброєнь

Укроборонпром. Фото сайту концерну

Повідомляється, що концерн збільшив свої продажі у 2020 році на 2% відсотка у порівнянні з попереднім роком. Зброї та послуг було продано на суму 1,32 мільярда доларів. При чому на продажі озброєння припадає 95%.

Такий результат дозволив Укроборонпрому посісти 77 місце у списку топ-100 найбільших оборонних компаній світу.

У матеріалі зазначається, що у 2020 році до рейтингу 100 найбільших компаній увійшли 26 європейських компаній. На їхню частку припадав 21 відсоток від загального обсягу продажів зброї у ТОП-100 або 109 мільярдів доларів, що вище на 1,0% у порівнянні з 2019 роком. Сім із цих фірм мають головні офіси у Великій Британії, шість у Франції, чотири у Німеччині, два в Італії та один кожен у Норвегії, Польщі, Іспанії, Швеції та Україні.

Укроборонпром збільшив продажі та увійшов до ТОП-100 світових постачальників озброєнь - фото 2

Фото: SIPRI

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, яким буде перший побудований в Україні ударний БПЛА гелікоптерного типу. Зазначається, що раніше у нашій країні теж розробляли та закуповували іноземні БПЛА, але лише літакового типу. Як заявили розробники, їхній апарат зможе нести на собі ракетне озброєння, а також буде добре захищений від ворожих засобів радіоелектронної боротьби.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що "Антонов" завершив будівництво планера літака Ан-178, призначеного для Збройних сил України. Представники підприємства повідомляють, що всі роботи йдуть за графіком, а піднятись у повітря новий літак зможе вже у першій половині наступного року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини