Головна Новини Оборона 2022 ЗСУ звільнили кілька населених пунктів: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ звільнили кілька населених пунктів: що відомо

Українські військові відтісняють окупантів від Харкова

17 квітня 2022, 21:46
Поділіться публікацією:

17 квітня, на 53 добу з початку повномасштабного вторгнення росії на територію України, ЗСУ в Харківській області здійснили контратаки та звільнили декілька населених пунктів. Про це повідомив губернатор Харківської області Олег Синєгубов.

ЗСУ звільнили кілька населених пунктів: що відомо

Фото Генеральний штаб ЗСУ

Таким чином, українські військові відтіснили ворога від Харкова та взяли під контроль Базаліївку, Леб‘яже, частину Кутузівки. ЗСУ продовжують відбивати ворога і в районі села Мала Рогань та стримують ворога на інших напрямках біля обласного центру. Військові 81-ї аеромобільної бригади в цьому районі знищили п'ять ворожих танків, 10 бронемашин та майже сотню живої сили ворога.

Окупанти продовжують обстрілювати з артилерії Харків. Ворог поцілив у 18 будинків в центрі та на Салтівці, там виникли пожежі. На місця виїжджало 160 вогнеборців. В результаті обстрілів постраждало 20 людей, п'ять громадян загинуло. В місті також пошкоджено цивільну інфраструктуру.

Раніше ми писали, що в Харківській області ЗСУ підбили ворожий гелікоптер Ка-52 без застосування сучасної зброї — "Стінгера". Поцілили в повітряну ціль з радянської ПЗРК "Ігла". Про це повідомляють на сторінці 93 окремої механізованої бригади "Холодний Яр" Оперативного командування "Схід".

Як повідомляв портал "Коментарі", в Балтійському регіоні НАТО провело навчання в повітрі. Відомо, що пілоти союзників тренувалися над Естонією, виконуючи різні бойові завдання — повітряний бій, супроводження підбитого літака, дозаправка в повітрі та інші маневри. Такі спільні навчання відбуваються на постійній основі та зосереджені на реальних сценаріях.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/synegubov
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини