Головна Новини Оборона 2022 Зеленський відповів, про що говорив би на зустрічі з Путіним - Україна "не може йти на компроміс у всьому"
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський відповів, про що говорив би на зустрічі з Путіним - Україна "не може йти на компроміс у всьому"

Зеленський повідомив, що хоче зустрітися з Путіним віч-на віч

28 березня 2022, 16:58 comments1380
Поділіться публікацією:

Під час інтерв'ю англійському журналу The Economist президента України Володимира Зеленського запитали, про що б він говорив з Путіним, якби зустріч відбулася.

Зеленський відповів, про що говорив би на зустрічі з Путіним - Україна "не може йти на компроміс у всьому"

Володимир Зеленський - The Economist

Зеленський повідомив, що необхідно говорити про конкретні речі та про конкретні терміни. Також президент зазначив, що можна говорити з Путіним про все, однак Україна не може йти на компроміс у всьому.

"Важливо шукати рішення крок за кроком. Путін має розуміти, що відбувається, а ми повинні розуміти один одного, якщо це можливо. Це не про повагу, про любов чи щось інше. Це не про почуття. Адже є проблема, і ми повинні в ній детально розібратися та вирішити", — повідомив Зеленський.

Також Зеленський наголосив, що поки Путін знаходився в інформаційному бункері, Україна дуже змінилася. За словами президента, у цьому вся причина, адже те, якою Путін бачить Україну, відрізняється від того, якою Україна є в реальному житті.

Як експерти відреагували на слова Зеленського щодо можливих переговорів з Путіним?

Політолог Дмитро Воронков зазначив, що частково погоджується з президентом. Однак експерт вважає, що Путін цілком уявляє, яка зараз Україна. Зокрема після численних мітингів у захоплених містах для Путіна цілком очевидно стало, що в Україні немає ніяких нацистів, і що українці не бажають приєднуватися до Росії. На думку політолога, Путін цілком усвідомлює ситуацію в Україні.

Щодо слів Зеленського про компроміси експерт зазначає, що ми не повинні погоджуватися на вимоги стосовно позаблокового статусу особливо зараз, коли ми в небезпеці.

"Можна переформатувати в тому плані, що нехай це будуть якісь гарантії, що ми не здійснюватимемо якихось наступальних дій щодо Росії і нехай хто хоче і буде цим гарантом для Путіна. Але знову ж таки повторюся, насправді там чудово розуміли, що Україна нікуди вторгатися не збирається і що у найближчій перспективі в НАТО на нас не чекають. Тож це був просто привід для вторгнення", — зазначив експерт.

На думку експерта, Зеленський мав би сконцентрувати увагу Путіна на тому, що війна не приносить жодних переваг жодній із сторін. Політолог зазначив, що ця війна вже програна для Росії, і Путін має скласти зброю, якщо хоч якось думає про своїх людей.

"На мою думку, наш президент має якось аргументовано дати зрозуміти Путіну, що за фактом уже війна програна, бліцкриг не вдався. Потрібно дати зрозуміти, що не треба посилювати ситуацію самому ж Путіну, що не потрібно робити гірше своїй державі. Я вважаю, це той напрямок, у якому треба дати зрозуміти Путіну, що він має бути зацікавлений у припиненні війни, якщо він не хоче бути ізгоєм ще півстоліття. Потрібно дати зрозуміти, що на користь Росії відновлювати відносини із Заходом", — додав експерт.

Політолог, дослідниця у сфері міжнародної політики та історії США Діана Ожерельєва вважає, що Володимир Зеленський правильно сказав про інформаційну ізоляцію, хоча радше варто говорити про маніакальну відданість Путіна реалізації ідеології імперського реваншизму, відповідно до якої роками вибудовувався інформаційний вакуум у суспільстві. Експерт ставить під сумнів можливість домовитися з людиною,  яка переконана в тому, що "сучасна Україна — цілком і повністю дітище радянської епохи".

"Ми маємо розуміти, що ще на Мюнхенській конференції з безпеки 2007 року Володимир Путін засудив теперішню архітектуру європейської безпеки, після чого спостерігалося зміцнення військових позицій та агломерація колишніх радянських територій. Чи ж не стала передвоєнна практика дипломатії на двосторонньому та багатосторонньому рівнях в рамках Ради НАТО-Росія, ОБСЄ доказом відсутності в президента Росії готовності говорити про "конкретні речі та конкретні терміни", бажання відмовитися від ідеї "про історичну єдність росіян та українців"?" — додала політолог.

Експерт наголосила, що  двостороння зустріч президентів України та Росії буде реалізована лише за умови готовності України повторити сценарій листопаду 2021 року, коли було підписано інтеграційний декрет союзних держав Росії та Білорусі як акт повзучої анексії.

"Володимир Зеленський зазначив, що ключові питання територіальної цілісності й суверенітету не підлягають пошуку компромісів. Власне, і абсолютний крах бліцкригу, планів Путіна на початковому етапі війни виголосити переможну промову в українському парламенті підтверджують готовність українських захисників давати щоразу відсіч російському гарматному м'ясу", — зазначила експерт.

Як повідомляли раніше "Коментарі", ворог стягує сили для відновлення наступу на Україну — Генштаб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини