Головна Новини Оборона 2022 Як відбувається призов резервістів: пояснення військового комісара
commentss НОВИНИ Всі новини

Як відбувається призов резервістів: пояснення військового комісара

Резервістів викликають до військових частин для служби

23 лютого 2022, 17:25
Поділіться публікацією:

Полковник Юрій Максимів — військовий комісар Київського міського ТЦК та СП, розповів, як проходить призов резервістів до військових частин. Про це відомо з брифінгу на каналі "Військове телебачення України".

Як відбувається призов резервістів: пояснення військового комісара

Українська армія, фото Facebook

22 лютого Верховного головнокомандувач видав наказ про призов на військову службу осіб із числа резервістів в особливий період. Такий призов проводиться для того, що оперативно доукомплектувати ЗСУ та військові формування. Центри комплектування та соціальної підтримки вже розпочали роботу для виконання наказу.

Наразі резервісти оперативного резерву прибувають до центрів комплектування та проходять медичні комісії. Строк служби резервістів в військах не перевищує 365 днів з моменту призову — 23 лютого 2022 року. До військових частин призивають військовозобов'язаних з оперативного резерву віком від 18 до 60 років офіцерського, рядового, сержантського складу.

Генштаб вже визначив кількість резервістів, яку буде призвано, військово-облікові спеціальності, які наразі потрібні в армії. Повідомляється, що ЗСУ будуть укомплектовані 36 тисячами військових, Національна гвардія  5000 службовців, прикордонна служба також 5000 військових, що мають досвід, проходили службу, або підписали контракт на службу в оперативному резерві.

За словами комісара, вже чимало громадян почали прибувати до терцентрів та військових частин. До тих, хто буде ухилятися від призову, будуть застосовані санкції в вигляді штрафів.

Полковник пояснив, що резервісти посилять обороноздатність армії, бо вони мають досвід участі в бойових діях. В частинах вони будуть готуватися до захисту держави, виконання необхідних завдань, в тому числі і бойових.

Як пояснив комісар, всі частини на передовій укомплектовані та мають достатньо засобів для виконання завдань, які на них покладені. Рішення про нарощування чисельності військових буде приймати президент, тоді може бути оголошено призов тих, хто перебуває в запасі, оголошена мобілізація.

Всього існує два види резерву: оперативний та мобілізаційний(всі військовозобов'язані). Оперативний ділиться на дві черги: першу та другу.

Перша черга — колишні військові, учасники АТО та ООС, військові, що підписали контракт на службу в резерві; друга — військові, що не ставали на облік військового резерву, але мають бойовий досвід.

Як повідомляв портал "Коментарі", про фінансування сил територіальної оборони розповіли народні депутати Олена Шуляк та Олександр Завітневич під час прес-брифінгу в стінах парламенту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини