Головна Новини Оборона 2022 Які області виділяють найбільше коштів для потреб тероборони і які суми надійдуть з держбюджету
commentss НОВИНИ Всі новини

Які області виділяють найбільше коштів для потреб тероборони і які суми надійдуть з держбюджету

Найбільше коштів для потреб тероборони зібрали наразі п'ять областей

17 лютого 2022, 13:05
Поділіться публікацією:

Про фінансування сил територіальної оборони розповіли народні депутати Олена Шуляк та Олександр Завітневич під час прес-брифінгу в стінах парламенту.

Які області виділяють найбільше коштів для потреб тероборони і які суми надійдуть з держбюджету

В Україні виділяють гроші на тероборону, фото з відкритих джерел

Відомо, що загальний бюджет сил територіальної оборони складає 3 млрд 98 млн гривень, таку суму передбачено на 2022 рік. З цих коштів 2 млрд 865 млн гривень буде спрямовано на виплату грошового забезпечення військовим. Також за ініціативи Олександра Завітневича було внесено законопроект №7012-2. Відповідно до цього документу, на потреби тероборони буде спрямовано окремо 1,2 млрд гривень в поточному році. Як пояснив нардеп, це додатково розрахована сума.

Крім того, з міських бюджетів областей вже виділено 250 млн гривень як дофінансування тероборони. Майже в усіх регіонах вже виділили приміщення для цих військових формувань, однак не всі вони знаходяться в нормальному стані.

Тому на ремонт та закупівлю оргтехніки потрібні ще гроші. За словами Олени Шуляк, до п'ятірки лідерів з областей, де найбільше зібрали грошей на підтримку територіальної оборони, увійшли: Полтавська (громада зібрала 42 млн грн), Харківська (37 млн грн), Запорізька (34 млн грн), Вінницька (22 млн грн), Одеська (17 млн грн).

Як пояснив Олександр Завітневич, громади виділяють кошти зовсім не на зброю та боєприпаси. Стрілецькою зброєю та інші видами озброєння, набоями, патронами підрозділи територіальної оборони буде забезпечувати Міністерство оборони.

"Закон був прийнятий в минулому році, вступив в силу з 1 січня, й бюджет, який закладали, був орієнтовним. Він орієнтувався, перш за все, на грошове забезпечення", — говорить депутат.

Найближчим часом нардепи голосуватимуть за підвищення зарплат військовим, прикордонникам та правоохоронцям, на ці потреби буде виділено понад 10 млрд гривень з трьох джерел фінансування.

Як повідомляв портал "Коментарі", стало відомо, кого братимуть добровольцями територіальної оборони.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини