Головна Новини Оборона 2022 Ворог поніс значні втрати: яка ситуація на Луганщині на ранок
commentss НОВИНИ Всі новини

Ворог поніс значні втрати: яка ситуація на Луганщині на ранок

Збільшення обстрілів та загострення: ЗСУ тримають оборону та завдають втрат ворогу

19 квітня 2022, 09:40 comments1315
Поділіться публікацією:

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай розповів, яка ситуація на ранок 55 дня повномасштабної війни в області. Дійсно відбувається загострення, ворог суттєво збільшив кількість атак, обстрілів та авіаударів. Однак українські військові тримають лінію оборони. Міста на Луганщині зруйновані на 70%.

Ворог поніс значні втрати: яка ситуація на Луганщині на ранок

Фото Генеральний штаб ЗСУ

Протягом ночі відбивали наступ окупантів в Попасній, Рубіжному.  У противника значні втрати — десятки загиблими, збитий безпілотник Орлан-10, підбита важка техніка. З 18 квітня окупанти зайшли в Кремінну, українські військові відійшли звідти для перегрупування, говорить Сергій Гайдай. Там залишаються три з половиною тисяч цивільних. Родину, що виїжджала з міста розстріляли росіяни, також вони відкрили вогонь по "швидкій", що їхала на місце.

У Лисичанську обстріляна будівля патрульної поліції – шестеро співробітників у шпиталі. Було поранено патрульних, один поліцейський Нацполіції в Лисичанську загинув.

17 квітня росіяни обстріляли спорткомплекс "Олімп" в Кремінній. На місці спалахнула пожежа на площі 2400 кв. м. Спорткомплекс був відновлений за програмою Президента "Велике будівництво".

Евакуація громадян триває, де це можливо. Додатковий евакуаційний поїзд запускає Укрзалізниця. На Луганщину мають прибути волонтери, щоб винести з будинків лежачих хворих та забрати їх спецтранспортом. Звідти їх розвезуть в хоспіси чи в лікарні. Є додаткові автобуси, евакуація відбувається щодня.

Наразі в містах залишилося 20% населення, яке було, з 340 тисяч зараз до 70 тисяч людей. За словами Гайдая, залишилися саме ті, які тримаються за своє майно. Адміністрація вмовляє людей, на жаль, мотивацією виїхати для них стають трупи та влучання снарядів біля укриттів. Евакуюють людей з Рубіжного, Лисичанська, Сєвєродонецька, Гірської громади, Попасної, з Кремінної просять дочекатися організованої евакуації.

Як повідомляв портал "Коментарі", ЗСУ звільнили кілька населених пунктів в Харківській області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини