Головна Новини Оборона 2022 Ворог готує чергову спробу взяти Київ: у Генштабі ЗСУ повідомили деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Ворог готує чергову спробу взяти Київ: у Генштабі ЗСУ повідомили деталі

Генштаб ЗСУ надав оперативну інформацію станом на 21.00 09.03.2022

9 березня 2022, 17:20 comments3920
Поділіться публікацією:

Російські війська проводять перегрупування для підготовки до чергової спроби захопити Київ. Після невдалої спроби наступу на Фастів окупанти намагаються відновити наступальні дії на зазначеному напрямку. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на заяву Генштабу ЗСУ у Facebook.

Ворог готує чергову спробу взяти Київ: у Генштабі ЗСУ повідомили деталі

Оперативна інформація Генштабу ЗСУ - Фейсбук-сторінка Генштабу ЗСУ

У Генштабі ЗСУ заявили, що Збройні сили України вже чотирнадцять днів героїчно чинять спротив російському вторгненню.

Повідомляється, що противник суттєво знижує темпи просування військ, однак не відмовився від продовження наступальних дій. Російські війська несуть втрати в особовому складі й техніці, окупанти деморалізовані, здаються в полон або вдаються до дезертирства.

"Ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на оточенні міста Києва, захопленні міст Суми, Харків, Маріуполь, Миколаїв; забезпеченні сухопутного коридору між ТОТ АР Крим та континентальною частиною РФ. Не полишає спроб вийти на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей", — додали в Генштабі ЗСУ.

Як повідомляли раніше "Коментарі", міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба за сприяння турецького колеги вирушає на зустріч з російським міністром Сергієм Лавровим. Про свої очікування та деталі стосовно переговорів дипломат розповів під час прямого ефіру у Facebook.

Також "Коментарі" писали, що українські військові у небі над Житомиром знищили ворожу ракету. Над містом Радомишль, що в Житомирській області, українським військам вдалося знищити ракету російських окупантів. Близько п’ятої ранку над Радомишлем на незначній висоті пролетів надзвукови літак, через який у багатьох будинках розбилися вікна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини