Головна Новини Оборона 2022 Військове керівництво ворога дало наказ вбивати військовополонених: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Військове керівництво ворога дало наказ вбивати військовополонених: що відомо

Розвідники дізналися про накази командування окупантів щодо полонених

21 квітня 2022, 10:47
Поділіться публікацією:

Українські розвідники отримали інформацію під час перехоплення телефонних розмов окупантів в Луганській області про злочинні накази військового командування ворога. Про це повідомляють в прес-службі Головного управління розвідки Міноборони України.

Військове керівництво ворога дало наказ вбивати військовополонених: що відомо

Фото Телеграм Луганська ОВА

В розмові один з росіян сказав, що є наказ вбити усіх військовополонених Збройних сил України в районі Попасної. Відповідно до міжнародного права — це воєнний злочин. 

"Це є відвертим воєнним злочином, порушенням міжнародного законодавства та ще одним яскравим прикладом, що армія расії — це вбивці, гвалтівники та мародери й ніяким чином не військові. У черговий раз попереджаємо, що воєнні злочини не мають терміну давності та гарантуємо, що усі воєнні злочинці будуть справедливо покарані", — йдеться в дописі.

Частина Луганщини, що підконтрольна Україні — це 20%. Нагадаємо, що наразі триває штурм Попасної, за інформацією голови ОВА Сергія Гайдая, фронт проходить посеред міста, тривають вуличні бої.

Портал повідомляв, яка ситуація на Донеччині й Луганщині на ранок 21 квітня. З Областей евакуюють громадян, з Маріуполя вдалося виїхати чотирьом автобусам з людьми по коридору, вони в дорозі до Запоріжжя. Окупанти намагаються закріпитися в західній частині Рубіжного, однак їм це не вдається. Протягом ночі штурмували Попасну та напрямок Новотошківського.

Також ми повідомляли, що наступ не може тривати довше двох тижнів, адже класичний термін для активних атак — 7-10 днів, оскільки треба накопичити великі запаси боєприпасів, палива, розгорнути мобільні госпіталі біля лінії фронту. Олег Жданов переконує, що на довше, ніж тиждень-два наступу в них сил і засобів не вистачить.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/DIUkraine
comments

Обговорення


Новини