Головна Новини Оборона 2022 Скільки маріупольців вирвалися з міста та яка ситуація на Донеччині й Луганщині
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки маріупольців вирвалися з міста та яка ситуація на Донеччині й Луганщині

Триває евакуація жителів прифронтових зон з Донецької та Луганської областей

21 квітня 2022, 08:55
Поділіться публікацією:

Скільки маріупольців вирвалися з міста та яка ситуація на Донеччині й Луганщині

Фото Телеграм Луганська ОВА

Ворог продовжує атаки в Луганській та Донецькій областях й намагається прорвати оборону — вийти на адміністративні межі. Частина Луганщини, що підконтрольна Україні — це 20%. На цих територіях залишаються люди, які сподіваються пережити цю війну. Про це говорить голова ОВА Сергій Гайдай.

Якщо росія погодиться на перемир'я, то цей час адміністрація використає на евакуацію та розвезення продуктів й медикаментів для тих, хто лишився. В основному, це літні люди та ті, хто не хоче покидати квартири і будинки.

На лінії фронту ЗСУ відбили дев'ять атак ворога, збили ракету, три БПЛА типу "Орлан-10", знищили ракетний комплекс, танк, артилерійську систему, 10 бронемашин, дві інженерні машини, два автомобілі, склад з боєприпасами окупантів. Окупанти намагаються закріпитися в західній частині Рубіжного, однак їм це не вдається. Протягом ночі штурмував Попасну(лінія фронту посеред міста) та напрямок Новотошківського. В результаті обстрілів пошкоджено будинки в Рубіжному та Новодружеську, знищено продовольчі склади в Сєвєродонецьку, в результаті обстрілів сталося шість пожеж, врятовано п'ять людей.

За інформацією Сергія Гайдая, на територіях, які захопили окупанти нещодавно людей збирають і депортують до "ЛНР", квартири грабують росіяни. Поки що в цих регіонах чоловіків не мобілізують, ймовірно, бояться бунту. В населених пунктах "ЛНР" вже забрали на війну всіх чоловіків і хлопців. В захоплених містах підприємців змушують перереєстровуватися, їхати в Луганськ в спеціальний центр. На захоплених територіях окупанти пограбували відділення "Укрпошти", банки та банкомати.

20 квітня з Луганщини евакуйовано 110 людей: врятовано 14 жителів Рубіжноо, 11 осіб виїхали із Сєвєродонецька. З Лисичанська вивезено 38 людей, 48 жителів Попасної. 21 квітня продовжиться евакуація з Покровська залізницею.

Наразі в області без газопостачання залишаються 38 населених пунктів (109 173 абоненти) – 30 повністю та вісім частково, знеструмлені 34 населених пункти – 21 повністю та 13 частково(104 343 споживачі перебувають без електроенергії), водопостачання відсутнє в Рубіжному, Попасній, частково в Сєвєродонецьку та Лисичанську.

В Донецькій області тривають бої. Ворог обстрілює Маріуполь, Мар’їнка, Вугледар, Новогродівка, Миколаївка, Краматорськ, Торецьк, Авдіївка, Благодатне, Привілля, Орлівка, Рубці. За добу 20 квітня поранення отримали п'ять мирних мешканців три в Мар’їнці, два у Вугледарі. У Павлівці загинуло двоє осіб, раніше поранення також отримали люди у Краматорську, Маріуполі та Лимані (три особи). Від обстрілів Покровська та Краматорська травмовано чотирьох людей, вбито одну людину. Точну кількість загиблих та поранених в Волновасі та Маріуполі не встановлено.

В результаті обстрілів пошкоджена залізнична станція та колії в Новогродівці, загальноосвітня школа в Торецьку, фермерське господарство в с. Привіллі Черкаської ОТГ, приватне підприємство в Миколаївці та інші об'єкти інфраструктури, знеструмлено шахту Краснолиманську.

Працівники ДСНС 20 квітня евакуювали з Лиману до Покровська 49 осіб, з них 9 дітей, чотири людини з села Новоселівка, Очеретинської ТГ, Покровського району до Торєцька. Вибухотехніки проводять розмінування територій в Покровському та Краматорському районі та вилучають касетні боєприпаси.

Станом на ранок 21 квітня президент оголосив, що обміняє військових  полонених на жителів Маріуполя за умови зеленого коридору для цивільних та військових. Михайло Подоляк і Давид Арахамія повідомили, що готові виїхати для переговорів у Маріуполі із представниками рф щодо евакуації військових та цивільних. 

За інформацією Ірини Верещук, по вчорашньому гуманітарному коридору з Маріуполя виїхали чотири евакуаційні автобуси. Люди заночували в Бердянську, зранку прямують на Василівку. 21 квітня евакуація жінок, дітей та осіб похилого віку продовжиться.

Як повідомляв портал "Коментарі", минулої ночі ворог втратив багато живої сили, тож КаМАЗами окупанти звозили трупи росіян ближче до Луганська.

Скільки маріупольців вирвалися з міста та яка ситуація на Донеччині й Луганщині - фото 2
Скільки маріупольців вирвалися з міста та яка ситуація на Донеччині й Луганщині - фото 3
Скільки маріупольців вирвалися з міста та яка ситуація на Донеччині й Луганщині - фото 4
Скільки маріупольців вирвалися з міста та яка ситуація на Донеччині й Луганщині - фото 5



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини