Головна Новини Оборона 2022 В Міноборони спростували фейки стосовно військового обліку жінок
commentss НОВИНИ Всі новини

В Міноборони спростували фейки стосовно військового обліку жінок

Військовозобов'язаних жінок випускатимуть за кордон

5 липня 2022, 12:05
Поділіться публікацією:

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр наголосила, що в інтернеті з'явилися чергові фейки про те, що начебто буде проводитися мобілізація жінок. Однак, за її словами, це фейк, який поширюють в російському медіапросторі.

В Міноборони спростували фейки стосовно військового обліку жінок

Жінки повинні ставати на військовий облік, фото Сухопутні війська Facebook ВСУ

Представниця Міноборони зазначила, що з 24 лютого не було примусової мобілізації жінок. Наразі потреби в примусовій мобілізації жінок немає, говорить вона. Крім того, обмежень для тих жінок, які стануть на військовий облік щодо виїзду з України не буде.

"Жодних обмежень, пов'язаних з мобілізацією, для перетину кордону щодо жінок немає і станом на зараз такі обмеження не плануються", — зазначила Ганна Маляр.

Раніше нардеп Денис Маслов пояснював, що з 1 жовтня 2022 року розпочнеться взяття жінок на військовий облік. Такі жінки будуть в списках запасу військових формувань.

"Але взяття на облік – це не мобілізація! Жінка на обліку стане військовозобов'язаною та перебуватиме у запасі ЗСУ чи іншого військового формування. Йдеться про професії, визначені в наказі Міноборони №313 від 11.10.2021р. Інженерія, телекомунікації, медицина, харчові технології, транспортні тощо. Жінки з неповнолітніми дітьми до 18 років – не підлягають призову", — наголосив нардеп.

Чи можуть українцям надсилати повістки через "Дію" розповіли в Мінцифрі.

Як писав портал, експерти для порталу "Коментарі" пояснили, які можуть бути наслідки від постановки жінок на облік і чи взагалі вдасться зробити таку титанічну роботу в короткий термін.

За словами міністра Рєзнікова, до нового переліку включили "спеціальності, які наші військові вважають актуальними у найближчій перспективі". Попередньо відомо, що це спеціальності та професії у галузі медицини, електроніки, зв'язку, метрології та картографії, фінансів, бухгалтерського обліку й аудиту. Поки що остаточного переліку не сформовано. Надалі вноситиме зміни до списку професій Генштаб Збройних Сил.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини