Головна Новини Оборона 2022 Шість професій: Міноборони розробило новий наказ про військовий облік жінок
commentss НОВИНИ Всі новини

Шість професій: Міноборони розробило новий наказ про військовий облік жінок

Міноборони скоротило перелік спеціальностей для обов'язкової постановки жінок на військовий облік

22 січня 2022, 23:05 comments9717
Поділіться публікацією:

Міністерство оборони повідомило про напрацювання у питанні військового обліку українок. За офіційною інформацією, було розроблено нову редакцію наказу про взяття на військовий облік жінок. Редакція має бути погоджена з Міністерством внутрішніх справ України, Службою безпеки України та Службою зовнішньої розвідки України. Про це повідомляють у пресслужбі Міноборони.

Шість професій: Міноборони розробило новий наказ про військовий облік жінок

Жінки повинні ставати на військовий облік, фото Сухопутні війська Facebook ВСУ

До нового наказу включили шість професій і 14 спеціальностей. Громадянки, що вивчилися на ці спеціальності, мають стати на військовий облік. Ці спеціальності споріднені з майже 100 військово-обліковими спеціальностями. Перелік спеціальностей для жінок скоротили більш ніж удвічі.

За словами міністра Рєзнікова, до нового переліку включили "спеціальності, які наші військові вважають актуальними у найближчій перспективі". Попередньо відомо, що це спеціальності та професії у галузі медицини, електроніки, зв'язку, метрології та картографії, фінансів, бухгалтерського обліку й аудиту. Поки що остаточного переліку не сформовано. Надалі вноситиме зміни до списку професій Генштаб Збройних Сил.

Також Олексій Рєзніков наголосив, що застосування штрафів щодо жінок, які мають стати на військовий облік, неможливе. Тому що вони стають військовозобов'язаними після того, як стали на військовий облік і до моменту становлення на облік вони не є такими. Міністр пояснив, що "ніяким нормативно-правовим актом не передбачено штрафів для жінок, які вперше стають на облік".

Як повідомляв портал "Коментарі", у 2022 році українок не штрафуватимуть за те, що вони не стали на облік, та і йти їм зараз із документами до територіальних центрів комплектування (військкоматів) не потрібно. Про це повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр у Facebook.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

я не робот

23 січня 2022, 00:05

Сергей, профессия Ленки - первая лядь (леди)

я не робот

23 січня 2022, 00:03

странный набор специальностей. ну , медики, картографы, логисты, переводчицы это понятно. а вот бухгалтера-экономисты чем могут пригодится армии? ведь они в достатке имеются как вольнонаемные. или будем экономически разрушать противника?

Сергей

22 січня 2022, 23:38

А как классифицировать профессию лены зё????

Влад

22 січня 2022, 23:37

Пускай дЗе свою жену на учет поставит, да и себя тоже.

ДАН

22 січня 2022, 23:33

А Лєнка Зеленська вже стала на облік в воєнкоматі?


Новини