Головна Новини Оборона 2022 У ВР пропонують зобов'язати українців, які перебувають за кордоном та підлягають мобілізації, повертатися в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВР пропонують зобов'язати українців, які перебувають за кордоном та підлягають мобілізації, повертатися в Україну

У разі невиконання норми щодо повернення порушник карається позбавленням волі на 5-10 років

11 квітня 2022, 16:21 comments2258
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

У Верховній Раді України зареєстровано проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України та Закону України "Про правовий режим військового стану" щодо встановлення відповідальності за невиконання вимог закону про повернення в Україну після запровадження військового стану в Україні або в окремих її місцевостях.

У ВР пропонують зобов'язати українців, які перебувають за кордоном та підлягають мобілізації, повертатися в Україну

Верховна Рада

У законопроекті за номером 7265 від 8 квітня парламенту пропонують зобов'язати українців, які перебувають за кордоном, що підлягають мобілізації, повертатися в Україну під час воєнного стану та ввести кримінальну відповідальність до 10 років позбавлення волі за невиконання зазначеної норми. Проектом пропонується доповнити закон про воєнний стан новою статтею щодо забезпечення функціонування сил оборони України, органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Відповідно до нової статті, у разі запровадження в Україні або в окремих її місцевостях військового стану особи, які за законом підлягають призову на військову службу під час мобілізації, зобов'язані повернутися до України протягом 15 днів.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" писав про те, що диверсанти не пройдуть : YouControl створив додаток "TyHto" для миттєвої перевірки особистості. Додаток "TyHto" для перевірки громадян буде корисним для військових та правоохоронців. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Читайте також про те, що українська розвідка повідомляє , що керівництво РФ боїться партизанських диверсій. Політичне керівництво країни-агресора посилює заходи безпеки на залізниці. Докладніше про це читайте у нашій статті.

Також "Коментарі" повідомляли про те, що у Кремлі в черговий раз змінили мету "спецоперації" в Україні . У війні проти України Росія нібито бореться із домінуванням США. Докладніше про це ви можете прочитати на нашому сайті.

Сайт "Коментарі" поінформував, що захисники Маріуполя продовжують знищувати окупантів на вулицях міста (ВІДЕО). Читайте про це на нашому сайті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Тетяна

11 квітня 2022, 16:49

А каким законопроектом будут регламентировать отказ выдавать оружие тем самым мужчинам, которым запрещено покидать пределы страны во время военного положения? Получается что ни воевать ни уезжать нельзя.


Новини