Головна Новини Оборона 2022 Розвідка США повідомила, скільки Росія втратила військової техніки протягом війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Розвідка США повідомила, скільки Росія втратила військової техніки протягом війни

Російські військові стрімко втрачають техніку в Україні

9 березня 2022, 13:10 comments13869
Поділіться публікацією:

За даними розвідки США, російська армія втратила від 8% до 10% військової техніки, яка використовувалася під час вторгнення до України. Про це повідомляє УНН з посиланням на CNN.

Розвідка США повідомила, скільки Росія втратила військової техніки протягом війни

Знищена російська техніка - фото з відкритих джерел

За оцінками США, від 8% до 10% військових активів Росії, що використовувалися для вторгнення в Україну, знищені або наразі не працюють. Такі дані повідомив американський чиновник, ознайомлений із останніми даними розвідки.

Серед втраченої техніки зокрема літаки, танки, втрачена артилерія та інші військові засоби. Це майже вдвічі більше ніж втрати, про які CNN писав минулого тижня. Тоді, за оцінками розвідки, Росія втратила від 3% до 5% своєї військової техніки.

Щодо втрат РФ в особовому складі, то, за даними Генерального штабу ЗСУ, загалом Росія втратила понад 12 тисяч осіб.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у ніч на 9 березня російські військові завдали чергового авіаудару по Житомирській області. Від вибухів постраждало кілька житлових будинків у м. Малин, а також гуртожиток та завод "Ізоват" у Житомирі. Відомо, що внаслідок авіаударів у Житомирській області загинуло 9 осіб: 4 військовослужбовці та 5 цивільних, серед них 2 немовлят та 1 неповнолітня дитина.

Також "Коментарі" писали, що радник голови Офісу президента України Олексій Арестович повідомив три головні причини, чому Росія так швидко ініціювала переговори з Україною щодо війни. Також Арестович зазначив, що вимоги Росії поступово знижуються. Арестович в ефірі наголосив, що переговори з Україною ініціювала саме російська сторона на другий день вторгнення в Україну. За інформацією радника голови ОП, у світовій історії немає аналогів такій швидкості.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини