Головна Новини Оборона 2022 Росія готує маніпуляції, щоб налаштувати Європу проти українців: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія готує маніпуляції, щоб налаштувати Європу проти українців: подробиці

Росія навмисно розповсюджує фейки про українських біженців

8 квітня 2022, 18:42 comments3812
Поділіться публікацією:

Росія готує маніпуляції про "поганих" українців, щоб навмисно демонізувати Україну у світі, зважаючи на те, що мільйони людей змушені були виїхати за кордон через початок війни. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробили в Центрі протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони.

Росія готує маніпуляції, щоб налаштувати Європу проти українців: подробиці

Українські біженці - фото з відкритих джерел

"Станом на 30.03.2022 кількість українських біженців перевищила 4 мільйони. Також біженці з України отримали право жити в ЄС протягом трьох років, про що повідомила прес-служба МВС України ще 3.03.2022 р. Тому роспропаганда поширює фейки, щоб налаштувати Європу проти українців", — йдеться в повідомленні Центру протидії дезінформації.

Згідно з оприлюдненою інформацією, фейки про "поганих" українців зокрема поширює російський пропагандист Соловйов. Він поширив ніким не підтверджену інформацію, що нібито українські біженці розписали квартиру російськомовного грека, який здав їм свою квартиру в Афінах. Фейк з'явився після того, як Греція засудила дії РФ в Україні.

Також з'являється інформація про погроми в магазинах нібито українськими молодиками. Ці фейки російські медіа також нічим не підтверджують.

"Та певно роспропаганда не знає як насправді виглядають поселення українських біженців, де одні жінки та діти. А пан соловйов користується своїм авторитетом "рупора" кремля та  видає кожну нісенітницю за "чисту монету"", — йдеться в повідомленні Центру протидії дезінформації.

Як повідомляли раніше "Коментарі", ворог готує дискредитаційну кампанію проти України. Після засідання Ради безпеки ООН російські ЗМІ почали зміщувати акценти в інформаційному полі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини