Головна Новини Оборона 2022 Резніков розповів деталі зустрічі у Рамштайні
commentss НОВИНИ Всі новини

Резніков розповів деталі зустрічі у Рамштайні

Країни Заходу постачатимуть Україні більше озброєння та поставили за мету повалення путінського режиму

28 квітня 2022, 09:37
Поділіться публікацією:

Міністр оборони України Олексій Резніков, що взяв участь у зустрічі представників 40 країн в Рамштайні 26 квітня, розповів про ключові моменти згоди між учасниками антипутінської коаліції.

Резніков розповів деталі зустрічі у Рамштайні

Олексій Резніков, новий міністр оборони, фото Фейсбук

На зустріч прибули представників оборонних відомств понад 40 країн-членів ЄС, НАТО та держав Африки, Близького Сходу і Перської затоки, Азійсько-Тихоокеанського регіону.

"Ця безпрецедентна подія відбулась завдяки лідерству наших американських партнерів і персонально – міністру оборони США Ллойду Остіну ІІІ та голові Об’єднаного комітету начальників штабів США генералу Марку Міллі. Це справжня коаліція, мета якої – не просто стримати Кремль, а перемогти російську тиранію, забезпечити цивілізованому світу можливість виграти цю війну", — наголосив міністр.

За його словами, було розглянуто три блоки питань, як оперативних рішень щодо допомоги Україні у війні проти агресора, так і довгострокове посилення оборони держави.

За результатами зустрічі ухвалено рішення про створення постійної Консультативної групи з питань оборони України для налагодження логістики поставок зброї одного типу від кількох партнерів та пришвидшення цих процесів.

Ключовим стало рішення НАТО про інтеграцію України до Альянсу де-факто шляхом надання зброї західного виробництва для поступової повної взаємосумісності української армії з арміями країн НАТО для посиленням східного флангу Альянсу. Крім того, Захід зацікавлений у спільному виробництві озброєнь та військової техніки з Україною. На зустрічі обговорили довгострокове співробітництво в оборонній індустрії.

Є домовленості про навчальні програми для українських військових, щоб вони опанували зразки західного озброєння, які надаються та будуть надаватися українцям.

Артилеристи ЗСУ вже здивували партнерів під час тренувань на САУ 155-мм калібру на полігоні, зробивши влучні постріли з прешого разу та надавши рекомендації для вдосконалення комп’ютерної програми САУ.

Однак міністр закликав до реалістичного погляду та очікувань, адже в України попереду ще кілька надзвичайно важких тижнів. Озброєння буде надходити, але навчання та поставки потребують часу, а росія прагне завдати українцям якнайбільшого болю, кинувши всі резерви на наступ. Тому війна ще триває і будуть руйнування і болючі жертви.

Як повідомляв портал "Коментарі", в окупованій Запорізькій області тривають грабежі та терор населення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини