Головна Новини Оборона 2022 Перепис населення і грабежі: яка ситуація в окупованій частині Запорізької області
commentss НОВИНИ Всі новини

Перепис населення і грабежі: яка ситуація в окупованій частині Запорізької області

На окупованих територіях Запорізької області росіяни грабують підприємства, елеватори та музеї

28 квітня 2022, 08:35
Поділіться публікацією:

Окупанти продовжують грабувати підприємства, музеї окупованого регіону. Окупаційна влада призначила "нового мера" Мелітополя та вимагає від українських чиновників скласти повноваження, а також викрадає журналістів. Ворог продовжує терор населення. Про це повідомляють на сторінці Запорізької обласної військової адміністрації.

Перепис населення і грабежі: яка ситуація в окупованій частині Запорізької області

Фото Телеграм Запорізька ОВА

В регіоні тривають локальні бої між ЗСУ та російськими окупантами по всій лінії зіткнення. Ворог продовжує спроби просунутись на схід від Гуляйполя та захопити Велику Новосілку. Однак там отримують відсіч й відступають, зазнаючи втрат. В районі Гуляйполя українські військові полку "Азов" взяли у полон кількох мобілізованих із окупованих територій Донбасу.

У Василівці, що тимчасово перебуває під контролем окупантів, 27 квітня було чутно артилерійські обстріли в районі залізничного вокзалу та в  одному з житлових кварталів міста.

У Енергодарі колаборант Андрій Шевчик оголосив себе "міським головою". Прокурори заочно оголосили йому підозру та відкрили провадження. В Мелітополі раніше "в.о. мера" була призначена окупантами депутатка від фракції ОПЗЖ Галина Данильченко. Прокурори оголосили їй підозру у колабораціонізмі та держзраді.

Окупанти обшукують житло українців та запровадили заборону пересування в містах і селах без документів, таким чином фіксуючи всі персональні дані громадян під час перевірок. Фактично вони почали перепис населення.

У Мелітополі росіяни продовжують грабувати та вивозити майно з підприємств, а ще фурами вивозять до Криму сільгосптехніку та зерно з елеватора. За свідченнями місцевих, колонна з фур з награбованим рухалася із заклеєними державними реєстраційними номерами та автомобілями супроводу. В місті окупанти навіть захопили міський краєзнавчий музей, мають намір пограбувати його, вивізши звідти скіфське золото.

У Мелітополі, Бердянську, Енергодарі та Токмаку російські військові допитують та обшукують журналістів, вилучають у них техніку, беруть у заручники тих, хто відмовляється співпрацювати.

Як повідомляв портал "Коментарі", для вчителів із окупованої частини Запорізької області готують табори в анексованому Криму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/zoda_gov_ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини