Головна Новини Оборона 2022 Продукти з Криму, "табори" для українських вчителів: яка ситуація в окупованій частині Запорізької області
commentss НОВИНИ Всі новини

Продукти з Криму, "табори" для українських вчителів: яка ситуація в окупованій частині Запорізької області

Запорізька область в окупації: яка ситуація в громадах

18 квітня 2022, 10:24
Поділіться публікацією:

На окупованих територіях Запорізької області окупанти вчиняють злочини та намагаються "перевести" ці території на постачання ліків та продуктів з анексованого Криму. Ворог залякує представників місцевої української влади, освітян, медиків, комунальників. Про це повідомляють в Запорізькій ОВА.

Продукти з Криму, "табори" для українських вчителів: яка ситуація в окупованій частині  Запорізької області

Фото Генеральний штаб ЗСУ

Окупанти обстрілюють селища Приютне, Вишневе, Малинівка, Полтавка, Новодарівка, Новоукраїнське, Степове. Населені пункти області в напрямках Гуляйполе, Новоандріївка, Білогір’я, Червоне, Павлівка, Малинівка, Приютне, Кам’янське, Оріхів, Мала Токмачка по лінії фронту ворог обстрілює з авіації, "Градів", артилерії, мінометів, кулеметів. Ворог прицільно б'є по об'єктах цивільної інфраструктури. 

Батальйони Запорізької  окремої бригади територіальної оборони ведуть запеклі бої на всій довжині лінії фронту, місцями здійснюють контрнаступальні операції та нищать ворога.

Окупанти намагаються утримувати позиції. Як повідомили в Центрі протидії дезінформації, в окупованому Криму окупаційна влада готує “табори перекваліфікації” для вчителів Запорізької, Херсонської та Харківської областей. Там освітян з окупованих областей навчатимуть “російським стандартам навчання”.

В неділю, 17 квітня 2022 року, голова Запорізької районної адміністрації Олег Буряк повідомив, що окупанти викрали його 16-річного сина під час проїзду блокпостів. Місцеперебування хлопця наразі невідоме. Окупанти продовжують викрадати людей, шукають колишніх військових за списками, проводять обшуки в домівках, шантажують вчителів. Про це розповіли місцеві Михайлівської громади. В цій громаді місцевих представників влади та держслужбовців тероризують російські окупанти. Повідомляється, що окупаційна влада намагається змусити магазини та аптеки постачати та продавати товари з півострова, вводить в обіг рублі.

Загарбники здійснюють тиск на підприємців в Михайлівській громаді, Томаку, Дніпрорудному, змушують платити податки в розмірі до 20% прибутку та завозити товари першої необхідності та ліки лише з Криму. Токмачанам видали перепустки в анексований росіянами Крим.

Запорізької області окупанти, використовуючи методи терору, тиснуть на держслужбовців, працівників комунальних установ, лікарів.

В Кирилівці окупанти роблять обшуки в помешканнях, перевіряють документи в людей, а ще вони викрали селищного голову Івана Малєєва і відвезли у невідомому напрямку. В Мелітополі окупанти здійснюють пропаганду в підготовці до 9  травня, використовуючи окупаційні символи.

Як повідомляв портал "Коментарі", ЗСУ вкотре знищили окупантів в Чорнобаївці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/zoda_gov_ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини