Головна Новини Оборона 2022 Окупанти використовують українських дітей як живий щит при переміщенні колон техніки - розвідка
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти використовують українських дітей як живий щит при переміщенні колон техніки - розвідка

Російські окупанти беруть у заручники українських дітей

1 квітня 2022, 14:19
Поділіться публікацією:

Фіксуються непоодинокі випадки, коли окупанти використовують українських дітей як живий щит для військової техніки. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробило Головне управління розвідки Міністерства оборони України у Фейсбуці.

Окупанти використовують українських дітей як живий щит при переміщенні колон техніки - розвідка

Дитина під час війни - фото з відкритих джерел

"За повідомленнями місцевих мешканців в селі Новий Биків (Чернігівська область) російські солдати взяли у заручники та посадили у вантажівки місцевих дітей. Мета цих дій – страхування колони військової техніки на марші", — йдеться в повідомленні ГУР Міноборони.

За інформацією ГУР Міноборони, окупанти використовують українських дітей ще як заручників, тобто як гарантію, що місцеві жителі не будуть видавати координати переміщення окупантів українській армії.

"Випадки використання дітей у якості прикриття фіксуються в Сумській, Київській, Чернігівській, Запорізькій областях. Випадки нелюдського поводження з дітьми фіксуються українською стороною та міжнародними інституціями. Інформацію про кожен з них буде передано до міжнародних кримінальних судів. Окупанти обов’язково понесуть відповідальність за кожен вчинений воєнний злочин", — повідомляє ГУР Міноборони.

Як повідомляли раніше "Коментарі", війна стала "стратегічною катастрофою" для Росії: у Білому домі назвали головну проблему Кремля. За даними США, санкції завдають значної шкоди економіці Росії.

Також "Коментарі" писали, що МВС України прокоментувало вибух на нафтобазі в Бєлгороді. Як повідомив радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко, Росія буде поширювати версію, начебто Бєлгород атакували українські вертольоти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини