Головна Новини Оборона 2022 Міністр Резніков розповів про здобутки на посаді за 100 днів та що зміниться
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністр Резніков розповів про здобутки на посаді за 100 днів та що зміниться

Очільник Міноборони поділився зрушеннями в роботі відомства

15 лютого 2022, 16:20
Поділіться публікацією:

Міністр Резніков розповів про здобутки на посаді за 100 днів та що зміниться

В Україні збільшили бюджет оборони, фото з відкритих джерел

Міністр Олексій Резніков прозвітував про досягнення за 100 днів на посаді. За його словами, Міністерство ефективно виконало бюджет 2021 року, та забезпечило фінансування Державного оборонного замовлення на 99,75 %. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

Крім того, бюджет Міноборони на 2022 рік збільшився на 2,5 млрд гривень й становить 133 млрд грн, з яких передбачено 29 млдр на закупівлю техніки та озброєння. Планується ще отримати з бюджету 11,8 млрд, які будуть виділені для підвищення рівня заробітних плат військовим. Наразі більше отримують військові медики, льотчики.

Також протягом 100 днів було затверджено відкриті частини планів оборонних закупівель на один та три роки. Закриті частини має затвердити уряд та РНБО.

За ці три місяці було проведено дипломатичні зустрічі з міністрами оборони США, Британії, Ізраїлю, Литви, Швеції, Данії, Угорщини, Канади, Туреччини, підписано угоду з Великою Британією в інтересах Військово-Морських Сил України, а також низку важливих документів в сфері оборони з Швецією, з Туреччиною.

Триває впровадження: автоматизованих систем управління військами, пілотного проекту із створення "Мілітарі ЦНАПів", рекрутингових центрів, можливості в "Дії" змінювати місце реєстрації для військовозобов'язаних, програми ГІС, що буде показувати усі дані про нерухоме майно Міністерства та ЗСУ.

Ведуться роботи із запуску комплексної реформи управління активами Міноборони. Вже розпочато перевірку роботи відомства працівниками Держаудитслужби. Протягом останнього місяця Міноборони повернуло під своє управління 3117 га землі. 

Міністр розповів, яким чином військових забезпечать бронежилетами та шоломами за стандартами НАТО. Джерелами постачання будуть і гуманітарна допомога від країн Заходу, закупівлі сертифікованих засобів захисту як у інших країн, так і всередині держави через тендерні закупівлі. Олексій Резніков наголосив, що технічні вимоги до класу захисту вже надіслали вітчизняним виробникам.

Робота в сфері демонополізації послуг харчування для армії та будівництва арсеналів для армії триває.

Серед нововведень – демілітаризація посад. Тобто в армії обіймати посади, які не потребують військової кваліфікації, зможуть українці, які не мають військового звання.

Як повідомляв портал "Коментарі", міністр Резніков розповів, чим замінять призов до армії для молоді.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини