Головна Новини Оборона 2022 Маляр розповіла, як змінилася тактика рф у війні проти України - "росії важлива наша капітуляція"
commentss НОВИНИ Всі новини

Маляр розповіла, як змінилася тактика рф у війні проти України - "росії важлива наша капітуляція"

Маляр заявила, що росія переслідує мету залякування

21 квітня 2022, 16:10 comments1776
Поділіться публікацією:

"Планом максимуму" росії було швидке захоплення України й зміна влади в Києві. Цей план був побудований як результат проблем кремля з інформуванням. Але ЗСУ й мирні жителі завдяки своєму опору змусили росію змінити стратегію. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр в інтерв'ю Obozrevatel.

Маляр розповіла, як змінилася тактика рф у війні проти України - "росії важлива наша капітуляція"

Ганна Маляр - фото з відкритих джерел

Ганна Маляр повідомила, що росія завдяки ракетним ударам по українським містам чинить психологічний тиск на українців.

"Вони почали застосовувати ракети – це психологічний вплив, щоб ми здалися, тому що росії важлива наша капітуляція. Ракетні удари дуже складно перенести психологічно. Коли це твоє рідне місто, твої рідні люди – неймовірно", — зазначила Маляр.

Як повідомила Маляр, росія думала, що на східних територіях України жителі зустрічатимуть окупантів хлібом-сіллю. Підтвердженням може стати навіть те, що в перші дні війни росія навіть практично не стягувала техніку до Маріуполя.

"Цілей у росії було кілька, і тому спочатку ми не бачили утворення псевдореспублік, які вони створювали в 2014 році. Росіяни намагалися взяти Київ і у такий спосіб – всю владу. Це був план-максимум. План мінімум – це географічні кордони Донецької та Луганської областей та прохід, щоб завести воду до Криму. Ці два рубежі вони не взяли, але деякі території захопили – це не секрет", — пояснює заступниця міністра оборони.

Маляр заявила, що значну роль відіграв опір народу. На окупованих територіях українці відмовляють окупантам у співпраці й навіть не беруть їхню їжу.

"І це те, що ніколи росіянам не зрозуміти в українській натурі, що ми за свободу готові померти", — підкреслила Маляр.

Саме тому росія вирішила бомбардувати ракетами цивільні й військові об'єкти на всій території України. Кремль прагне зрівняти із землею цілі міста й таким способом натиснути на мирних жителів.

"Але у цих, на перший погляд, ірраціональних ракетних обстрілів є практична мета – залякати нас. Так само, як і звірство щодо мирного населення має на меті залякування", — зазначила чиновниця.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Запорізькій області ЗСУ знищили радіолокаційну станцію та десятки солдатів армії РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини