Головна Новини Оборона 2022 Командувачу східного військового округу рф загрожує “довічне” за спробу захопити Київ
commentss НОВИНИ Всі новини

Командувачу східного військового округу рф загрожує “довічне” за спробу захопити Київ

3 вересня 2022, 13:53
Поділіться публікацією:

Офіс Генпрокурора України направив до суду обвинувальний акт щодо командувача  східного військового округу росії. Офіцер керував військами, що намагались захопити Київську область із західного напрямку. Підозрюваному загрожує довічне ув’язнення.

Командувачу східного військового округу рф загрожує “довічне” за спробу захопити Київ

Олександр Чайко

Як повідомляють “Коментарі” із посиланням на Національну поліцію, генерал-полковник був особисто причетний до  організації вторгнення підпорядкованих підрозділів у північні області України. 

Слідством встановлено: 24 лютого високопоставлений офіцер  віддав наказ на вторгнення на територію України підпорядкованому особовому складу, який у той час перебував на території Білорусі. 

Як з’ясували правоохоронці, у березні 2022 року командувач східного округу проживав у селі Задвижівка Бучанського району. Він керував бойовими діями з території захопленого дитячого садка. До того ж, у селі Катюжанка генерал окупаційного війська вручав підлеглим державні нагороди. Таким чином він намагався покращити морально-психологічний стан деморалізованих солдат.   

За даними поліції, дії підопічних підозрюваного на території України супроводжувались окупацією населених пунктів, бомбардуванням цивільних об’єктів. Це призвело до загибелі мирного населення,  зокрема і дітей. 

Генерал-полковнику армії рф висунуто обвинувачення у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, а також у плануванні, підготовці, розв'язуванні та веденні агресивної війни (ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України).

Такі злочини караються позбавленням волі на строк  до п’ятнадцяти років або довічним позбавленням волі.

Довідка: Східним військовим округом рф командує генерал-полковник Алєксандр Чайко. 

Раніше генерал очолював групу російських військ в Сирії як начальник штабу — перший заступник командувача у 2015 році та двічі як командувач угруповання у 2019-2020 та 2021 роках. За вбивства мирних жителів Сирії у 2020 році йому присвоїли звання героя росії, а у 2021 році після поверненню з Сирії він отримав військове звання генерал-полковника.

Як повідомляли "Коментарі", 3 вересня зенітники ЗСУ збили над Донеччиною ворожий гелікоптер. Разом з тим, в ніч з 2 на з вересня осійські війська завдали ракетних ударів по Краматорську та Слов'янську Донецької області.

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини