Головна Новини Оборона 2022 Двох українських військових визволили з полону: що вони розповіли
commentss НОВИНИ Всі новини

Двох українських військових визволили з полону: що вони розповіли

Українські льотчики повернулися з полону росіян

14 квітня 2022, 14:21
Поділіться публікацією:

За даними Головного управління розвідки Міноборони, днями було звільнено з полону українських пілотів Олексія Чижа та Івана Пепеляшко, яких окупанти утримували в ізоляторі на території росії.

Двох українських військових визволили з полону: що вони розповіли

Українські пілоти, фото ГУР МО

Чоловіки перебували в полоні окупантів з 8 березня, їх з Чернігівської області вивезли до Курська, там їх помістили з вісьмома українськими офіцерами до камери. Росіяни не надають пораненим полоненим медичну допомогу та проводять допити.

Як розповів Іван Пепеляшко, пораненим українцям не дають ліків, дезінфікуючих засобів, хоча в багатьох почалося запалення на місці поранення.

"Хлопці тримаються, але у більшості рани почали гноїтися. Просили росіян дати хоча б бинти і зеленку, подбати про найтяжчих. Але марно. Примушували (українців — ред.) записувати пропагандистські відео. Якщо відмовлялись, погрожували що перестануть перев’язувати рани товаришам. Казали, що будуть відрізати запалені частини по шматочку. Згадували про наші сім’ї та про небезпеку, яка їм загрожує", — ділить військовий.

Допити полонених не припиняються, рос
іяни проводять пропаганду щодо історії України та розповідають, що скоро українці житимуть разом з ними в одній державі, а захід України перейде під контроль Польщі. Окупанти визнають, що швидке захоплення не вдалося, але твердо стоять на тому, що треба знищити "нациків" в Україні.

Пілоти поспілкувалися з начальником ГУР МО Кирилом Будановим та отримали медичну допомогу. Визволення бійців було здійснено завдяки зусиллям розвідки. Україна продовжує повертати полонених громадян. 

Як повідомляв портал "Коментарі", окупанти отримали нові вказівки від командування про воєнну тактику на полі бою. Також російські солдати скаржилися рідним, що їхніх стріляють щодня, а вони прорвати оборону не можуть.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини