Головна Новини Оборона 2022 Чи будуть мобілізувати жінок і внутрішньо переміщених осіб: Міноборони надало пояснення
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи будуть мобілізувати жінок і внутрішньо переміщених осіб: Міноборони надало пояснення

Ганна Маляр відповіла на найбільш поширені запитання щодо мобілізації в умовах воєнного стану

15 березня 2022, 20:43
Поділіться публікацією:

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр відповіла на найбільш поширені запитання стосовно мобілізації. Зокрема Маляр надала пояснення щодо мобілізації жінок і внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на заяву Міністерства оборони України у Фейсбуці.

Чи будуть мобілізувати жінок і внутрішньо переміщених осіб: Міноборони надало пояснення

Ганна Маляр - фото з відкритих джерел

Ганна Маляр пояснила, який порядок мобілізації внутрішньо переміщених осіб:

"У зв’язку з активними бойовими діями з боку окупанта сотні тисяч переселенців (частина з них – військовозобов’язані призовного віку 18-60 років) змушені були рятувати свої сім’ї та переміщатись в безпечні місця. Чоловіки призовного віку для отримання статусу ВПО зобов’язані стати на військовій облік у ТЦК та СП та відповідно до загальної мобілізації вони мають бути призвані до війська".

Також заступниця міністра оборони України відповіла на запитання, чи будуть мобілізувати жінок. За її словами, жінок, які стоять на військовому обліку за відповідними військово-обліковими спеціальностями, можуть призвати на військову службу. Також Маляр наголосила, що нікого з жінок не призивали під час мобілізації на військову службу без згоди.

"Наразі такої необхідності немає, але в окремих випадках жінки можуть бути мобілізовані за найбільш дефіцитними для Збройних Сил України та інших складових сил оборони військовими спеціальностями, такими як: медичні, зв’язку, обчислювальної техніки, радіоелектроніки, водії автотракторних (гусеничних) засобів, водолази, механіки та монтажники авіаційних машин, картографії, топогеодезії, фотограмметрії, аерофотослужби, поліграфії, кінорадіомеханіки, харчової промисловості, фінансово-економічної діяльності", — повідомила Ганна Маляр.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Маріуполі загарбники взяли у заручники медиків і пацієнтів обласної лікарні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини