Головна Новини Оборона 2022 У Маріуполі загарбники взяли у заручники медиків і пацієнтів обласної лікарні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Маріуполі загарбники взяли у заручники медиків і пацієнтів обласної лікарні

Раніше російські війська практично зруйнували цю лікарню

15 березня 2022, 19:24
Поділіться публікацією:

У Маріуполі російські окупанти взяли в заручники медиків та пацієнтів Обласної лікарні інтенсивного лікування. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко у Телеграмі.

У Маріуполі загарбники взяли у заручники медиків і пацієнтів обласної лікарні

Обласна лікарня інтенсивного лікування в Маріуполі до війни - фото з Телеграм-каналу Павла Кириленка

За словами Кириленка, щодо захоплення російськими загарбниками лікарні встиг повідомити один із працівників медзакладу. 

"З лікарні неможливо вийти. Сильно стріляють, сидимо у підвалі. Машини до лікарні не можуть під’їхати вже дві доби. Навколо горять багатоповерхівки… До нашої лікарні росіяни нагнали 400 осіб із сусідніх будинків. Вийти нам не можна", — процитував лікаря Кириленко. 

Також Кириленко наголосив, що нещодавно російські окупанти майже зруйнували цю лікарню: в одному із корпусів через бомбардування впали плити перекриття. Однак пацієнти й лікарі й надалі перебували в підвалі, пристосованому для лікування й перебування.

"Звертаюся до міжнародних правозахисних організацій з вимогою відреагувати на ці злісні порушення норм і звичаїв війни, на ці кричущі злочини проти людяності. Росія і кожен її громадянин, причетний до злочинів в Україні, має бути покараний!", — заявив голова Донецької ОВА. 

Як повідомляли раніше "Коментарі", в нашій країні  вже скоро почне працювати  система пошуку, яка дозволятиме фахівцям рятувальної служби визначати  перебування громадянина, який зателефонував  на номер екстреної служби. 

Також "Коментарі" писали, що у РНБО назвали країну, з якою Україна зацікавлена укласти оборонний союз. Купа міжнародних організацій, створених після Другої світової, ні на що не впливають, а лише висловлюють стурбованість. Тому Україна потребує нового оборонного союзу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини