Головна Новини Оборона 2022 Битва за Донбас: окупанти закінчують перегрупування військ і готуються до масштабного наступу
commentss НОВИНИ Всі новини

Битва за Донбас: окупанти закінчують перегрупування військ і готуються до масштабного наступу

Російські війська за всіма напрямками намагаються визначити найуразливіші місця українських військових

23 квітня 2022, 10:45
Поділіться публікацією:

Російські війська станом на 23 квітня завершують перегрупування та намагаються визначити найбільш уразливі місця Збройних Сил України для початку широкомасштабного наступу у Донецькому операційному районі. Про це повідомив представник Головного управління розвідки України Вадим Скібіцький під час телемарафону.

Битва за Донбас: окупанти закінчують перегрупування військ і готуються до масштабного наступу

Окупанти закінчують перегрупування військ і готуються до масштабного наступу - фото: ГУР України

За словами представника ГУР, усі батальйонно-технічні групи противника, які досі зосереджувалися на території Білорусі, наразі перекидають у східну частину України.

Крім того, російські війська зараз за всіма напрямками намагаються визначити найбільш уразливі місця українських військових, аби розпочати широкомасштабний наступ та закріпити свій успіх, насамперед у Донецькому операційному районі.

Вадим Скібіцький також прокоментував заяви російського керівництва нібито про рішення припинити штурмувати "Азовсталь" у Маріуполі. Представник ГУР зазначив, що дані заяви окупантів не відповідають дійсності.

"Російське керівництво говорить неправду. Так, дійсно, вони можуть відмовитися від широкомасштабного штурму цього об'єкта, але, за нашими даними, вони планують залучити росгвардію, інші структури, у тому числі і ФСБ, які продовжуватимуть наступ саме на завод "Азовсталь", щоб знищити наш опір”, – зазначив Скібіцький.

Нагадаємо, що експерти Американського Інституту вивчення війни (ISW) озвучили прогноз розвитку ситуації в Україні на основі подій із 15 по 21 квітня. Зокрема, фахівці вважають, що українська та російська сторони навряд чи відновлять переговори найближчими тижнями.

Раніше на порталі "Коментарі" — Розвідка Британії заявила про успішні контратаки ЗСУ та невдачі російських військ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини