Головна Новини Оборона 2021 Українські рятувальники отримають пожежний літак Ан-32П: "Антонов" підписав контракт із ДСНС (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські рятувальники отримають пожежний літак Ан-32П: "Антонов" підписав контракт із ДСНС (ФОТО)

ДП "Антонов" уклало контракт на постачання протипожежного літака Ан-32П для ДСНС України

19 грудня 2021, 17:45
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Українські рятувальники матимуть новий літак. Про це повідомляється на офіційному сайті Державного концерну "Укроборонпром".

Українські рятувальники отримають пожежний літак Ан-32П: "Антонов" підписав контракт із ДСНС (ФОТО)

АН-32П. Фото: "Укроборонпром"

Як стало відомо, 17 грудня Державне підприємство "Антонов", яке входить до складу "Укроборонпрому", уклало контракт на постачання протипожежного літака Ан-32П для ДСНС України.

Для довідки: літак Ан-32П призначений для гасіння лісових пожеж, транспортування та десантування пожежників і спеціального спорядження, обладнання та вантажів, необхідних для їх роботи. Крім того, завдяки обладнанню повітряного судна є можливість впливати на хмари та викликати опади над областю загоряння.

У матеріалі зазначається, що контракт на постачання літака сприятиме підвищенню оперативних можливостей Держслужби з надзвичайних ситуацій під час виконання завдань. Фінансування здійснюватиметься за допомогою кредитів (позичок) під державні гарантії.

Цього ж дня між концерном і МВС України було підписано меморандум про співпрацю та взаємодію, спрямований на створення Європейського авіаційного хабу пожежної безпеки.

Українські рятувальники отримають пожежний літак Ан-32П: ”Антонов” підписав контракт із ДСНС (ФОТО) - фото 2

Фото: "Укроборонпром"

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що "Укроборонпром" зміг збільшити продаж озброєння у 2020 році. Це дозволило концерну зайняти 77 місце у списку ТОП-100 найбільших оборонних компаній світу. Зброї та послуг було продано на суму понад 1,3 мільярда доларів.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що відомий американський мільярдер Ілон Маск прокоментував страшну ДТП за участю Tesla Model 3. У день трагедії водій електромобіля наїхав на велосипедиста, трьох пішоходів, а потім врізався у фургон. Внаслідок аварії кілька десятків громадян отримали поранення. Одна людина загинула від травм.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини