Головна Новини Оборона 2021 США не можуть прикрити Україну “залізним куполом”: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

США не можуть прикрити Україну “залізним куполом”: у чому причина

Зараз розглядається можливість використання інших систем ППО

9 березня 2022, 14:18
Поділіться публікацією:

США не в змозі закрити Україну "залізним куполом", мобільною всепогодною системою ППО, оскільки це “пов’язано зі значними труднощами”. Таку заяву зробила заступниця держсекретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд під час слухань у Сенаті щодо України. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на УНН.

США не можуть прикрити Україну “залізним куполом”: у чому причина

Вікторія Нуланд - фото з відкритих джерел

“Щодо “Залізного купола”, я б сказала лише те, що ви не можете просто клацнути пальцями й будете мати “Залізний купол”. Потрібні відповідні навчання, мати уміння його розмістити та тому подібне. У вашому та їх списку є й інші речі, які ми думаємо, що зможемо зробити”, — сказала американська чиновниця.

Також Нуланд додала, що наразі переглядається можливість надання інших систем ППО, Також, за словами американської чиновниці, США й надалі вивчатимуть можливості розширення військової допомоги українській армії та посилення санкції проти Росії.

Як повідомляли раніше "Коментарі", санкції з РФ не буде знято до виведення її військ з усієї території України. Заяви глави МЗС РФ Лаврова про можливе зняття санкцій є спробою отримати підтримку населення. 

Також "Коментарі" писали, що у ніч на 9 березня російські військові завдали чергового авіаудару по Житомирській області. Від вибухів постраждало кілька житлових будинків у м. Малин, а також гуртожиток та завод "Ізоват" у Житомирі. Відомо, що внаслідок авіаударів у Житомирській області загинуло 9 осіб: 4 військовослужбовці та 5 цивільних, серед них 2 немовлят та 1 неповнолітня дитина.

Читайте на порталі "Коментарі": розвідка США повідомила, скільки Росія втратила військової техніки протягом війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини