Головна Новини Оборона 2023 Україна спільно з НАТО почала виготовляти боєприпаси
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна спільно з НАТО почала виготовляти боєприпаси

Державний концерн «Укроборонпром» та одна з країн-членів Північноатлантичного альянсу почали спільно виробляти міни калібру 120 мм

9 лютого 2023, 20:49
Поділіться публікацією:

Днями ДК "Укроборонпром" уклав контракт з Міністерством оборони України на постачання цих засобів ураження, тож, вже незабаром їх отримають українські військові, пишуть "Коментарі" за інформацією пресслужби підприємства.

Україна спільно з НАТО почала виготовляти боєприпаси

"Укроборонпром" спільно з НАТО виготовляє міни

Державний концерн уже підготував партію нових 120-мм мін для українських військових. Міни виготовлені за сучасними технологіями, а виробничі потужності розосереджені, зокрема, їх частина розташована в одній з європейських держав.

"Цей боєприпас гарантовано уражає ворожу піхоту в радіусі від 25 м до 60 м, а розліт осколків може сягати 250 м. Крім цього, 120-мм міна здатна руйнувати інженерні споруди та легкоброньовану техніку, — розповідають на виробництві. — Загалом 120-мм міномет здатний вражати цілі на відстані до 7-ми кілометрів, а сучасними боєприпасами – у понад 8 кілометрів".

До слова, 120-мм міномет є одним з найбільш розповсюджених в Україні видів артилерійської зброї та активно використовується у бойових діях проти російських загарбників.

Також, як писали "Коментарі", концерн "Укроборонпром" підписав двосторонні документи з компанією VOP CZ. Йдеться про спільне виробництво, ремонт та розробку броньованої техніки, а також створення ланцюгів постачання деталей та виробів.

Нагадаємо, як йшлося на порталі "Коментарі", раніше "Укроборонпром" розпочав за кордоном серійне виробництво 82-мм мінометних пострілів. Якщо 82-мм міна виготовляється за удосконаленою фахівцями підприємств "Укроборонпрому" технологією, руками співробітників підприємств Концерну, але за межами України, то 120-мм міна є спільним із західними союзниками продуктом-засобом ураження.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини