Головна Новини Оборона 2022 ЗСУ локальними атаками у Запорізькій області перешкоджають розгортанню російських військ – ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Актуально ЗСУ локальними атаками у Запорізькій області перешкоджають розгортанню російських військ – ISW

Продовження українського контрнаступу на півдні України є навмисною методичною операцією з ослаблення російських сил і матеріально-технічного забезпечення, а не операцією, спрямованою на негайне повернення великих ділянок території.

4 вересня 2022, 09:25
Поділіться публікацією:

3 вересня українські офіційні особи прямо заявили, що продовження українського контрнаступу на півдні України є навмисною методичною операцією з ослаблення російських сил і матеріально-технічного забезпечення, а не операцією, спрямованою на негайне повернення великих ділянок території.

ЗСУ локальними атаками у Запорізькій області перешкоджають розгортанню російських військ – ISW

Фото з відкритих джерел

Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на звіт Інституту вивчення війни (ISW).

Так, Радник президента України Олексій Арестович повідомив Wall Street Journal, що нинішня мета українських сил на півдні — "систематичне придушення армії Путіна, і що українські війська повільно та систематично розкривають та знищують оперативну систему тилового постачання Росії за допомогою артилерії та удари високоточної зброї.

Заява Арестовича перегукується з оцінкою ISW про те, що контрнаступ, що триває, швидше за все, не призведе до негайних успіхів і що українські сили прагнуть вивести з ладу ключові вузли тилового забезпечення, що підтримують російські операції на півдні, і підірвати російський військовий потенціал.

Ключові висновки аналітиків інституту:

- Кремль може посилити самоцензуру серед російських блогерів та військових кореспондентів, які висвітлюють війну в Україні.

- Українські військові офіційні особи повідомили, що ЗСУ продовжують позиційні бої вздовж лінії фронту Херсон-Миколаїв і що українські війська зосереджені на завданні ударів по російським наземним комунікаціям, зосередженню техніки та живої сили, а також вузлам тилового забезпечення вздовж південної осі.

- Кадри із соціальних мереж свідчать про ефективні українські удари у західній та центральній частині Херсонської області.

– Російські блогери продовжують стверджувати, що українські сили ведуть бої на заході Херсонщини, вздовж річки Інгулець, а також на півночі Херсона на південь від кордону із Дніпропетровською областю.

- Російські сили провели обмежені наземні атаки на північний схід та південь від Бахмута, а також на північ та південний захід від Донецька.

- Українські сили можуть проводити локальні атаки вздовж лінії зіткнення у Західній Запорізькій області, щоб завадити розгортанню російських військ.

- Російська влада продовжує нарощувати бойову міць за рахунок вербування через державні підприємства та в'язниці, щоб обійти загальну мобілізацію.

- Російська окупаційна влада все частіше намагається надавати основні послуги на окупованих територіях України.

ЗСУ локальними атаками у Запорізькій області перешкоджають розгортанню російських військ – ISW - фото 2



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини