Головна Новини Оборона 2022 “Згортання та перекидання”: в Міноборони росії знайшли виправдання провалу на Харківщині
commentss НОВИНИ Всі новини

“Згортання та перекидання”: в Міноборони росії знайшли виправдання провалу на Харківщині

У Міноборони рф пояснили власні невдачі на Харківському оперативному напрямку “згортанням та перекиданням” військ

10 вересня 2022, 19:49
Поділіться публікацією:

У Міноборони рф пояснили власні невдачі на Харківському оперативному напрямку “згортанням та перекиданням” військ. За версією, озвученою речником МО рф генерал-лейтенантом Ігорем Конашенковим, в російських військ, як і завжди, все йде за планом. Відповідну заяву Конашенков зробив ввечері 10 вересня. 

“Згортання та перекидання”: в Міноборони росії знайшли виправдання провалу на Харківщині

Ігор Конашенков

"Протягом трьох діб проведено операцію зі згортання та перекидання ізюмсько-балаклійського угруповання військ на територію "ДНР", проведено низку відволікаючих та демонстраційних заходів з позначенням реальних дій військ", — наголосив він.

Відтак, підкреслив Конашенков, російські вояки не відступали під тиском ЗСУ, а “перегрупувались”, щоб наростити сили на окупованій території Донеччини. 

Разом з тим, заявив російський генерал, сили армії рф підкріпили свої “тактичні маневри” "потужним вогняним ураженням" по ЗСУ за допомогою авіації, ракет і артилерії.

Конашенков стверджує, що за три доби знищено понад 2 тисячі "українських та іноземних бойовиків", а також понад сто одиниць бронетехніки та артилерії.

Втім, за підрахунками українського генштабу, саме Росія за останні три дні (6 -9 вересня) втратила близько 2,1 тисяч військових і майже 60 танків.

На фоні бадьорих заяв Конашенкова "перший заступник міністра інформації ДНР" Данило Безсонов заявив про втрату росіянами Ізюма та ще низки населених пунктів на Харківщині. 

Тим часом, за даними американського Інституту дослідження війни (ISW) українська армія відвоювала майже 2500 квадратних кілометрів на Харківщині під час контрнаступу і близька до того, щоб створити “котел” довколо Ізюму. 

А поки вся увага прикута до подій на Харківщині, ЗСУ успішно просунулися на півдні, незабаром стане відомо про нові звільнені від російських окупантів населені пункти. Про це в етері загальнонаціонального телемарафону розповіла голова об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

 

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини