Головна Новини Оборона 2022 За яких умов Україна вважатиме війну завершеною: прем'єр-міністр повідомив деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

За яких умов Україна вважатиме війну завершеною: прем'єр-міністр повідомив деталі

Шмигаль повідомив, що можна буде вважати закінченням війни

25 квітня 2022, 20:12 comments2828
Поділіться публікацією:

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив умови, за дотримання яких можна буде сказати, що війну з росією завершено. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву Шмигаль зробив в інтерв'ю CBS News.

За яких умов Україна вважатиме війну завершеною: прем'єр-міністр повідомив деталі

ЗСУ - фото з відкритих джерел

"Якщо росіяни покинуть територію України, якщо ми матимемо гарантію безпеки від наших партнерів і можливість відновити нашу державу за рахунок заморожених російських активів, ми зможемо сказати, що війну завершено і Україна здобула перемогу", — заявив Шмигаль.

Також Шмигаль зазначив, що Маріуполь — символ "сміливих українців, які захищають місто від вторгнення РФ".

Прем’єр-міністр України закликав Захід допомогти із відкриттям зеленого коридору з маріупольської "Азовсталі", щоб врятувати життя цивільних, які зараз там перебувають.

Як повідомив Шмигаль, Україна веде переговори з державами Великої двадцятки й міжнародними організаціями щодо підтримки ВПО та біженців.

"Найбільший виклик для світу – майбутня продуктова криза, яку Росія створює зараз, блокуючи українські порти. Ми закликаємо наших партнерів не дозволити РФ це зробити", — зазначив Шмигаль.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Bellingcat назвали ключову мету Путіна в Україні до 9 травня. Керівник проекту розслідувань зазначив, що військово-політичному керівництву РФ все складніше і складніше приховати паніку. Є невизначене бажання продати росіянам бодай якусь "перемогу" до 9 травня.

Також "Коментарі" писали, що ЗМІ дізналися, коли держсекретар США та міністр оборони відвідали Київ. Анонсований раніше деякими ЗМІ візит до столиці України держсекретаря США Ентоні Блінкена та міністра оборони Ллойда Остіна міг уже відбутися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини