Головна Новини Оборона 2022 З початку повномасштабного вторгнення РФ випустила по Україні 3,5 тисячі ракет
commentss НОВИНИ Всі новини

Важливо З початку повномасштабного вторгнення РФ випустила по Україні 3,5 тисячі ракет

Статистику обстрілів РФ з початку повномасштабного військового вторгнення в Україну надало Стратегічне командування ЗСУ з посиланням на інформацію Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслана Стрільця, повідомляють «Коментарі».

4 вересня 2022, 16:25
Поділіться публікацією:

Статистику обстрілів РФ з початку повномасштабного військового вторгнення в Україну надало Стратегічне командування ЗСУ з посиланням на інформацію Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслана Стрільця, повідомляють "Коментарі".

З початку повномасштабного вторгнення РФ випустила по Україні 3,5 тисячі ракет

Фото з відкритих джерел

Так, чиновник повідомив, що вибухи ракет супроводжуються викидами в атмосферне повітря, забрудненням ґрунтів та вод, загибеллю флори і фауни.

Близько 200 тисяч квадратних кілометрів території нашої країни потребує розмінування. За півроку повномасштабної війни піротехніки ДСНС знешкодили більш ніж 186 тисяч боєприпасів та понад дві тисячі авіабомб.

"Наслідки рашистських обстрілів для екології України ми відчуватимемо не одне десятиліття", – зазначив міністр.

Також відмітимо, що на сьогодні засобами української ППО збивається від 50 до 70% російських ракет. Про це розповів генерал-майор Микола Жирнов в інтерв’ю "АрміяInform".

"Допоки у противника є ракетна та авіаційна зброя, доти й буде загроза завдавання ракетно-авіаційних ударів. Можна сьогодні констатувати те, що противник не може використовувати свою авіаційну зброю безкарно, а також не може забезпечити ефективність своїх ракетних ударів. Це стало можливим завдяки роботі системи ППО, героїзму та професіоналізму наших військовослужбовців", – начальник заявив Київської міської військової адміністрації генерал-майор Микола Жирнов.

Аналіз авіаційно-ракетних ударів Росії показує, що від 50 до 70% ворожих ракет збивається засобами ППО, як авіацією, так і зенітними ракетними підрозділами. Проте сьогодні 100% ефективність дій ППО не може бути забезпечено, це повʼязано з обʼєктивними причинами –недостатньою кількістю засобів розвідки, авіаційних та зенітних ракетних комплексів. В основному – це радянські системи, в яких немає такої ефективності та надійності, як у засобів ППО країн-партнерів НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини