Головна Новини Оборона 2022 Ворожі ракетні удари по містах: є жертви серед цивільних
commentss НОВИНИ Всі новини

Ворожі ракетні удари по містах: є жертви серед цивільних

Протягом доби ворог знову завдав ракетні удари по містах та інфраструктурі

5 травня 2022, 08:55 comments1311
Поділіться публікацією:

Минулої доби окупанти завдали ракетних ударів по чотирьох містах — Дніпру, Запоріжжю, Одесі, Миколаєву, обстрілювали міста Донбасу. Про це повідомив президент у вечірньому зверненні.

Ворожі ракетні удари по містах: є жертви серед цивільних

Обстріли на Донбасі, фото з Tелеграм

За інформацією голови Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка, дві ракети цілилися по центру міста, одну збили сили протиповітряної оборони. Друга поцілила у залізничну інфраструктуру. Попередньо, жертв немає. Однак внаслідок руйнування інфраструктури, тимчасово зупинено рух потягів. За даними АТ "Укрзалізниця", серед залізничників постраждалих немає. Ступінь пошкоджень ще оцінюють. Станом на 7 годину ранку 5 травня, запізнюються 46 пасажирських поїздів.

Міський голова Миколаєва повідомив, що внаслідок нічних обстрілів міста російськими військами, було пошкоджено контактну мережу тролейбусів. Потерпілих немає.

Інформації про ситуацію в Запоріжжі станом на ранок поки що немає. Голова ОВА зазначив увечері 4 травня, що до міста прибула колона евакуйованих через Маріупольський гуманітарний коридор — це 344 людини з Маріуполя, Мангуша, Бердянська, Токмака та Василівки. Окупанти обстрілювали та пробували наступати на населені пункти Гуляйполе, Комишуваха та Оріхів.

По ситуації в Одесі попередньо відомо, що спрацювала протиповітряна оборона.Інформації від військової адміністрації поки що немає.

Окупанти запустили ракети вночі по Краматорську. За даними ОВА, поки відомо про 25 поранених цивільних, шестеро потребують госпіталізації. Поцілили по 9 житловим будинкам, школі та численним об’єктам цивільної інфраструктури. Протягом 4 травня загинуло двоє цивільних у Шандриголовому, 11 осіб в області поранені.

В Луганській області місцеві виявили тіла ще п’ятьох луганчан, це двоє чоловіків з Новоіванівки, чоловік з Тошківки та жінка з Воєводівки, чоловік з Попасної. Точні дані не можливо порахувати, адже через ворожі обстріли палають будинки в Попасній і Гірській громаді. Нарахували сім потужних артилерійських обстрілів Сєвєродонецька, ще сім Попаснянської та Гірської громади, чотири Лисичанська протягом доби.

Як повідомляв портал "Коментарі", чи змінилося ставлення українців до 9 травня й що про це свято думають громадяни. Думки українців щодо того, чи це пережиток минулого й звичайний день чи символічний День перемоги розділилися. Крім того, більшість не жалкує про розпад СРСР. Опитування провела Соціологічна група "Рейтинг".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини