Головна Новини Оборона 2022 Війська РФ відмовилися схвалити "зелений коридор" у Херсонській області - голова ОДА
commentss НОВИНИ Всі новини

Війська РФ відмовилися схвалити "зелений коридор" у Херсонській області - голова ОДА

Російські окупанти заявляють, що займуться гуманітарною допомогою місцевому населенню самостійно

4 березня 2022, 16:11
Поділіться публікацією:

Російські військові не погодилися на забезпечення "зеленого воридору" в Херсонській області. Влада України вже сформувала конвой із 19 вантажівок, що мали надати людям в Херсонській області гуманітарну допомогу. Однак окупанти відмовилися від в'їзду вантажівок. Таку заяву зробив голова Херсонської ОДА Геннадій Лагута на своєму каналі у Telegram.

Війська РФ відмовилися схвалити "зелений коридор" у Херсонській області - голова ОДА

Геннадій Лагута - фото з відкритих джерел

"Щойно мені повідомили, що окупанти не дали добро на "зелений коридор" для постачання гуманітарної допомоги", — заявив Лагута.

Російські окупанти повідомили, що будуть займатися гуманітарною допомогою самостійно. Натомість влад України вжила всіх заходів для надання жителям Херсонської області предметів першої необхідності.

"Ми й надалі вимагатимемо від окупантів можливості підвезення гуманітарної допомоги", — додав Лагута.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Британія вимагає провести екстренне засідання Радбезу ООН. В ООН мають розглянути ситуацію в Україні через загрозу ядерної небезпеки. Джонсон провів розмову з президентом України Володимиром Зеленським щодо важкої ситуації на Запорізькій АЕС. Обидва лідери погодилися, що Росія повинна негайно припинити атаку на електростанцію і дозволити безперешкодний доступ екстренних служб до електростанції.

Також "Коментарі" писали, що окупанти хочуть зробити в Маріуполі блокаду: зараз в цьому українському місті немає електрики, не працює водопровід та в будинках відсутнє теплопостачання. Так само тут немає продовольства, бо перекрито шляхи завозу  товарів продовольчої групи. В Маріуполі загарбники стріляли по двох мікрорайонах, влучили в гіпермаркет в передмісті і палили по лікарні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Юрій

4 березня 2022, 17:34

І ми хочемо приеднатись до цього трусливого блоку хай він іде туда само де і російський корабль.


Новини