Головна Новини Оборона 2022 Відвів підбитий літак від села: у бою над Житомирщиною загинув український льотчик
commentss НОВИНИ Всі новини

Відвів підбитий літак від села: у бою над Житомирщиною загинув український льотчик

Над селом Тригірʼя на Житомирщині загинув український льотчик, відвівши від сільських будинків літак

8 квітня 2022, 12:34 comments1457
Поділіться публікацією:

У повітряному бою в Житомирській області героїчно загинув командир авіаційної ланки авіаційної ескадрильї Севастопольської бригади тактичної авіації Дмитро Чумаченко, який врятував сотні мирних українців ціною власного життя. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробило Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим у Фейсбуці.

Відвів підбитий літак від села: у бою над Житомирщиною загинув український льотчик

Загиблий герой Дмитро Чумаченко - Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим

“Командир авіаційної ланки авіаційної ескадрильї 204 Севастопольської бригади тактичної авіації імені Олександра Покришкіна Дмитро Чумаченко загинув у повітряному бою на Житомирщині над селом Тригірʼя”, — йдеться в повідомленні Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим.

Представництво повідомляє, що 23 березня Дмитро відвів літак від сільських будинків на лісосмугу, отримавши пошкодження в бою з противником. Завдяки героїчному вчинку Дмитра було врятовано сотні життів.

"Він не встиг [евакуюватись], але врятував сотні життів. Відвага, героїзм, безстрашність. Поки наше небо та землю захищають такі Люди — нам нічого боятися. Тому що вони готові покласти своє життя на вівтар смерті, щоб кожен з нас міг уранці прокинутися не від повітряної тривоги, а від співу пташок. Я пишаюся, що 15.12.2018 життя звело мене з тобою. Пишаюся, що стала твоєю дружиною. Пишаюся, що ти не завагався і виконав вчинок, про який знають і знатимуть усі. Герої не вмирають!" — написала дружина Дмитра.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Арестович розповів, коли Кремль буде готовий підписати мирну угоду з Україною. Радник голови ОП чекає, що Захід ухвалить рішення про постачання Україні важкого наступального озброєння.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини