Головна Новини Оборона 2022 Відповідь російським маневрам в Білорусі: українська армія планує військові навчання на півночі країни
commentss НОВИНИ Всі новини

Відповідь російським маневрам в Білорусі: українська армія планує військові навчання на півночі країни

З 10 лютого українська армія планує навчання з безпілотниками та протитанковими ракетами

8 лютого 2022, 10:45
Поділіться публікацією:

З 10 по 20 лютого українська армія проведе військові навчання у відповідь на навчання Росії в Білорусі поблизу північного кордону України. Таку заяву зробив міністр оборони України Олексій Резніков  в понеділок, 7 лютого. Про це повідомляє Reuters.

Відповідь російським маневрам в Білорусі: українська армія планує військові навчання на півночі країни

Військовослужбовці ЗСУ беруть участь у тактичних навчаннях на полігоні в Херсонській області - Reuters

Резніков повідомив місцевому телеканалу, що українські військові постійно проводять різноманітні навчання, а з 10 лютого почнуть навчання із застосуванням безпілотників Bayraktar та протитанкових ракет Javelin і NLAW від іноземних партнерів.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Росія починає навчання військово-морських сил для відпрацювання захисту арктичного судноплавного шляху. Москва заявила, що проведе серію навчань із залученням усіх своїх флотів у морях, що безпосередньо прилягають до Росії. Навчання також включатимуть маневри в Середземному, Північному, Охотському, північно-східній частині Атлантичного океану та Тихому.

Навчання в Арктиці, в яких беруть участь близько 30 військових кораблів, 20 літаків і 1200 людей особового складу, призначені для оцінки боєготовності військ в Арктиці та їх здатності захищати Північний морський шлях.

Також "Коментарі" писали, що Росія і Білорусь проведуть спільні військові навчання в лютому. Лукашенко заявив, що навчання проводитимуться на південних і західних кордонах Білорусі. Лукашенко, який зблизився з Кремлем, оскільки Захід уникав його, звинуватив Україну в нарощуванні військ поблизу Білорусі в коментарях, поширених Міноборони. За його словами, біля кордонів Білорусі Польща та країни Балтії мають понад 30 000 солдатів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини