Головна Новини Оборона 2022 В Україну прибули потужні HIMARS з США, - Генштаб
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україну прибули потужні HIMARS з США, - Генштаб

В Україну доставили першу партію HIMARS для ЗСУ

23 червня 2022, 15:10
Поділіться публікацією:

Міністр оборони України розповів про доставлену потужну важку зброю від Сполучених штатів для Збройних сил України. Йдеться про ракетні артилерійські системи підвищеної мобільності, змонтовані на колісному шасі. Про це повідомляють в прес-службі Генерального штабу ЗСУ.

В Україну прибули потужні HIMARS з США, - Генштаб

Ракетний комплекс, фото Вікіпедія

"РСЗВ HIMARS прибули в Україну. Дякую моєму американському колезі та другу, міністру оборони Ллойду Дж. Остіну III за ці потужні інструменти! Літо буде спекотним для російських окупантів. І останнім — для деяких з них", — заявив Олексій Резніков.

Експерт розповідав, чому такі РСЗВ необхідні для успішних атак тилових частин ворога на фронті й для зриву логістичних шляхів російських військових. Адже ці РСЗВ дають дальність пуску снарядів до 50-60 кілометрів, що значно вигідніше для ураження цілей противника в тилу, ніж М777, яка має дальність 40 км.

Між собою HIMARS М270 та М142 відрізняються конструкцією та кількістю пускових установок. М142 має заряд на 6 реактивних боєприпасів, одну пускову установку та колісне шасі. М270 — на 12 боєприпасів з двома пусковими установками на гусеничному шасі.

Раніше ми писали, що військові з України в червні навчалися керуванню сучасними РСЗВ HIMARS й їх стажування вже завершилося. Тому відбулися поставки зброї, а як нею керувати вже знають наші військовослужбовці. 

Крім того, до України вже прибули німецькі артилерійські системи Panzerhaubitze2000 та повернулися підготовлені українські екіпажі. Це вже 6-й вид артилерії 155-мм калібру, який посилює нашу оборону.  На фронті вже стріляють M777, FH70, M109, AHS Krab та Caesar.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини