Головна Новини Оборона 2022 Україна підписала контракт зі Словаччиною на постачання гаубиць Zuzana 2: скільки одиниць передадуть
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна підписала контракт зі Словаччиною на постачання гаубиць Zuzana 2: скільки одиниць передадуть

Гаубиця може вражати цілі на відстані до 40 кілометрів

2 червня 2022, 14:41
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Україна підписала зі Словаччиною контракт на постачання восьми гаубиць Zuzana 2. Про це повідомив міністр оборони Словаччини Ярослав Надь на офіційній сторінці в соціальній мережі Twitter.

Україна підписала контракт зі Словаччиною на постачання гаубиць Zuzana 2: скільки одиниць передадуть

САУ Zuzana / Фото: twitter.com/JaroNad

"Радий підтвердити, що контракт на гаубиці Zuzana 2 для України підписано – вісім одиниць буде доставлено до України. Дякуємо міністру оборони України Олексію Резнікову за його особисту участь, а також Konstructa Defence та колегам із Міністерства оборони Словаччини", — написав Ярослав Надь.

Для довідки: Zuzana 2 є самохідною артилерійською установкою, що має калібр 155 міліметрів. Гаубиця може вражати цілі на відстані до 40 кілометрів, а її скорострільність досягає п'яти пострілів за хвилину.

Україна підписала контракт зі Словаччиною на постачання гаубиць Zuzana 2: скільки одиниць передадуть - фото 2

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" писав про те, що в Україні створять меморіальний цвинтар для військових: скільки планують витратити гроші. Національний військовий меморіальний цвинтар буде створено на Київщині. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Читайте також про те, що в Росії тепер хочуть " глибшої демілітаризації" України – назвали причину. У Росії заявили, що Україна вимагає "набагато більшої демілітаризації" через зброю зі США. Читайте про це у нашій статті.

Сайт "Коментарі" поінформував про те, що Україна різко зближується з Польщею: що означає цей союз – які вигоди несе. Між країнами стираються історичні розбіжності, щодня Україна та Польща посилюють співпрацю практично у всіх сферах.

Також "Коментарі" повідомляли про те, що БПЛА, міномети та танки : захисники Запорізького краю продовжують знищувати живу силу та техніку супротивника. Ворожі війська продовжують зосереджувати свої основні сили у районах Оріхова, Гуляйполя та Великої Новосілки Донецької області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини