Головна Новини Оборона 2022 У НАТО спрогнозували терміни вирішальної фази війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАТО спрогнозували терміни вирішальної фази війни в Україні

росія не захоче воювати ще й з Альянсом після того, з чим окупанти зіткнулися на території України

7 травня 2022, 10:58
Поділіться публікацією:

Повномасштабна війна росії проти України може тривати ще довго. Проте заступник генсека НАТО Мірча Джоанне висловив думку, що вирішальна фаза бойових дій настане протягом найближчих кількох тижнів. Про це пише 24 канал, посилаючись на Al Jazeera.

У НАТО спрогнозували терміни вирішальної фази війни в Україні

НАТО - фото з відкритих джерел

"Ми вступаємо у вирішальну фазу війни, яку росія веде проти України. Очікуємо, що найближчі тижні будуть вирішальними", – сказав він.

При цьому Джоанне наголосив, що війна може тривати ще якийсь період після вирішальної фази. Зазначається, що у Північноатлантичному Альянсі не передбачають можливої ескалації війни. Крім того, в НАТО зазначають, що Росія не захоче воювати ще й з Альянсом після того, з чим окупанти зіткнулися на території України.

"Ймовірно, бентежним став той факт, що НАТО мобілізувало значні додаткові сили на східному фланзі, що ми вперше в історії активізували оборонний план для східних країн", — додав заступник генерального секретаря Альянсу.

Джоанне додав, що війна в Україні матиме продовження. На його думку, вона стане інтенсивнішою і принесе ще більше жертв. Проте росія намагатиметься не втягувати в неї ще й НАТО. Альянс вважає, що російське керівництво намагатиметься уникнути такого розвитку подій.

Нагадаємо, що незважаючи на арсенал ядерної зброї, який є у росії, західні експерти все ж таки сумніваються, що в Кремлі можуть застосувати його у війні проти України. У той же час фахівці, які дали коментар виданню, наголошують, що не варто недооцінювати загрозу, яку тягне за собою наявність у рф ядерної зброї. Тому зараз світовій спільноті важливо показати, що без відповіді подібний крок Москви не залишиться.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини