Головна Новини Оборона 2022 У Генштабі ЗСУ доповіли про ситуацію на фронті на 73 добу війни росії проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

У Генштабі ЗСУ доповіли про ситуацію на фронті на 73 добу війни росії проти України

На Харківщині окупантами здійснено підрив трьох автомобільних мостів з метою уповільнення контр-наступальних дій підрозділів Сил оборони

7 травня 2022, 08:46
Поділіться публікацією:

Окупаційні російські війська не залишають спроб наступу у Східній операційній зоні задля встановлення повного контролю над Луганською та Донецькими областями та утримання сухопутного коридору між вказаними регіонами й окупованим півостровом Крим. Про це свідчать дані Генерального штабу ЗСУ станом на ранок 7 травня. 

У Генштабі ЗСУ доповіли про ситуацію на фронті на 73 добу війни росії проти України

У Генштабі доповіли про ситуації на фронті на 73 добу війни Росії проти України - фото: Генштаб ЗСУ

Окрім того, на Слобожанському напрямку війська рф продовжують обстрілювати артилерією населені пункти поблизу міста Харків. На Ізюмському напрямку ворогом ведеться розвідка з повітря із застосуванням БпЛа для уточнення позицій українських військ. 

На Донецькому і Таврійському напрямках російські окупаційні війська здійснює артилерійські обстріли вздовж лінії зіткнення та застосовує оперативно-тактичну авіацію для нанесення ракетно-бомбових ударів по позиціям ЗСУ. 

Ворог продовжує блокувати підрозділи українського війська в районі заводу "Азовсталь" у Маріуполі. Минулої доби окупанти здійснювали штурмові дії задля взяття під контроль територію вказаного об'єкту. 

Крім того, російські війска продовжують обстріли цивільної інфраструктури Миколаїва ракетами та реактивними системами залпового вогню. При цьому на Миколаївщині ЗСУ знищили склад з боєприпасами та близько двох десятків одиниць ворожої техніки. 

За минулу добу підрозділи протиповітряної оборони Повітряних Сил та Сухопутних військ уразили чотирнадцять БпЛА типу “Орлан”. 

На території Луганської та Донецької області наші захисники відбили вісім ворожих атак, знищили три танки, вісім артилерійських систем, сім одиниць бойової броньованої техніки, один автомобіль та три одиниці спеціальної інженерної техніки противника. 

Раніше на порталі "Коментарі" - Зеленський назвав умову для відновлення переговорів з рф.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини