Головна Новини Оборона 2022 У Євросоюзі звинуватили росію у газовому шантажі та готують жорстку відповідь: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

У Євросоюзі звинуватили росію у газовому шантажі та готують жорстку відповідь: подробиці

Напередодні рф припинила постачання газу до Польщі та Болгарії

27 квітня 2022, 13:06
Поділіться публікацією:

Росія намагається шантажувати Євросоюз газом. Про це свідчить зокрема заява "Газпрому" щодо припинення постачання газу до Польщі й Болгарії після того, як вони відмовилися платити за газ у рублях. Як повідомляють "Коментарі" таку заяву зробила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен на своїй сторінці у Твіттері.

У Євросоюзі звинуватили росію у газовому шантажі та готують жорстку відповідь: подробиці

Урсула фон дер Ляйен - фото з відкритих джерел

"Це невиправдано і неприпустимо. І це ще раз свідчить про ненадійність Росії як постачальника газу. Ми готові до такого сценарію. Ми тісно контактуємо з усіма державами-членами. Ми працюємо над забезпеченням альтернативних поставок і кращих можливих рівнів зберігання по всьому ЄС", — заявила голова Єврокомісії.

Як повідомляє Урсула фон дер Ляйен, члени ЄС розробили план та випадок, якщо стануться таку непередбачувані обставини. 

"Зараз проходить засідання Координаційної групи по газу. Ми плануємо нашу скоординовану відповідь ЄС. Ми також продовжимо роботу з міжнародними партнерами, щоб забезпечити альтернативні потоки", — заявила голова Єврокомісії.

Також вона додала, що триває робота з європейськими й світовими лідерами щодо забезпечення безпечного енергопостачання на території Європи.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у небі над Україною було знищено ще п'ять російських літальних апаратів. ЗСУ продовжують знищувати літальні апарати російської армії у небі над Україною. Крім того, в небі над Україною наше ППО знищило 2 крилаті ракети.

Також "Коментарі" писали, що у парламенті спрогнозували нову фазу бойових дій уже у червні-липні. Якщо російській армії вдасться зберегти сили після наступу на сході та півдні України, вона може зважитись на нову фазу бойових дій вже у червні-липні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини