Головна Новини Оборона 2022 Тероборона в Україні: у яких областях вже готові дати відсіч військам Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Тероборона в Україні: у яких областях вже готові дати відсіч військам Путіна

Нардеп Веніславський уточнив, немає підстав говорити, що на оборону в Україні сьогодні не вистачає коштів

27 січня 2022, 12:45 comments1114
Поділіться публікацією:

У Бюджеті на 2022 рік закладено фінансування як на територіальну оборону, так і на сили опору. Тому немає жодних підстав говорити, що на оборону в Україні сьогодні не вистачає грошей, бо гроші закладені до бюджету і вони виділені. Як передає портал "Коментарі", про це у кулуарах Верховної Ради розповів член Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

Тероборона в Україні: у яких областях вже готові дати відсіч військам Путіна

Територіальна оборона Фото: з відкритих джерел

"Можуть спостерігатися невеликі організаційні складнощі розгортання батальйонів територіальної оборони. Але за тими планами, які затверджено урядом 28 грудня минулого року, вже розгорнуті бригади територіальної оборони у всіх прикордонних областях, а до кінця лютого цей процес буде завершено у всіх регіонах країни. Зараз також триває процес формування добровольчих загонів територіальної оборони в ОТГ", – уточнив Федір Веніславський.

Нардеп додав, що узгоджувати призначення командирів загонів територіальної оборони не потрібно буде з керівниками органів місцевого самоврядування. У воєнний час потрібно, щоб дуже оперативно формувалася вертикаль управління територіальної оборони, тому командири добровільних формувань призначатимуться Головнокомандувачем ЗСУ.

Федір Веніславський прогнозує, що вже навесні вся країна побачить розгорнуту територіальну оборону, яка буде готова виконувати всі поставлені завдання щодо захисту країни від агресора. Щодо зброї, якою матимуть право користуватися загони територіальної оборони, то нардеп зазначив, що це можуть бути особисті мисливські рушниці, короткоствольна зброя.

Читайте також на порталі "Коментарі" – стало відомо, навіщо США та Британія розганяють паніку навколо України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини