Головна Новини Оборона 2022 Створення батальйонів тероборони буде пришвидшено: що говорять в Міноборони
commentss НОВИНИ Всі новини

Створення батальйонів тероборони буде пришвидшено: що говорять в Міноборони

У Міністерстві оборони України розповіли про етапи формування підрозділів територіальної оборони

20 січня 2022, 14:43
Поділіться публікацією:

В Україні пришвидшать розгортання системи територіальної оборони. Про це повідомляють в прес-службі Міністерства оборони України.

Створення батальйонів тероборони буде пришвидшено: що говорять в Міноборони

В Україні розгортають батальйони територіальної оборони, фото з відкритих джерел

Повідомляється, що наразі формують 25 бригад тероборони, які об’єднають понад 150 батальйонів. За попереднім розрахунком має бути сформовано один батальйон на кожен район. В мирний час в теробороні служитимуть 10 тисяч військових, а разі введення "особливого періоду" підрозділи сил тероборони поповнюватимуться, загальна кількість військовослужбовців складатиме понад 130 тисяч громадян. 

На службу в теробороні викликатимуть військовослужбовців з відповідного резерву. Для того, щоб піти служити добровольцем до сил тероборони (Сил ТрО) слід пройти відбір. Громадянам до 40 років слід пройти медогляд, тим, хто старше 40 років – військово-лікарську комісію. Резервісти з тероборони, що підпишуть контракти, проходитимуть інтенсивну військову підготовку.

Розгортання системи тероборони проходитиме в три етапи. На першому етапі в батальйонах та бригадах буде сформовано "кістяк з військовослужбовців Збройних сил". Командування батальйонів буде навчати добровольців-резервістів.

На другому етапі буде проходити формування резерву. Кожному резервісту на час навчання або в разі виникнення певних ситуацій буде видаватися зброя. За словами міністра оборони, учасники цих формувань зі зброєю можуть бути залученими до охорони певних об'єктів та патрулювання.

З врахуванням резервістів кожен батальйон тероборони буде нараховувати до 600 військових. В Міноборони вже визначилися з місцями дислокації підрозділів тероборони. Наразі темпи розгортання цих сил пришвидшено.

На третьому етапі в населених пунктах розпочнуть створення добровольчих формувань територіальних громад. Крім того, Міністерство планує організувати навчання за участю керівників органів місцевої влади і самоврядування.

Резніков додав, що вже готові відповідні листи до місцевого самоврядування. Зокрема, там прописано перелік потреб, які мають Сили тероборони у регіонах, вимоги до локацій, де будуть розміщуватися бригади і батальйони.

Як повідомляв портал "Коментарі", добровольцями територіальної оборони можуть стати й ті українці, що раніше не служили в армії. Для цього їм потрібно пройти медичну комісію, професійний відбір і психологічні тести. Потім вони підпишуть контракт добровольця і складуть присягу.

Раніше ми повідомляли, що Український інститут майбутнього провів соціологічне дослідження на тему “Обізнаність і готовність громадян до участі у територіальній обороні”.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини