Головна Новини Оборона 2022 Що може зробити агресор для наступу на Одеську область
commentss НОВИНИ Всі новини

Що може зробити агресор для наступу на Одеську область

Росія може спробувати висадити десант в Одеській області

4 травня 2022, 15:20
Поділіться публікацією:

Що може зробити агресор для наступу на Одеську область

Міст через лиман, скріншот

З огляду на ракетні обстріли мосту через Дністровський лиман, можна припустити що ворог намагається руйнували інфраструктуру та відрізати частину території області від сполучення з головними трасами та обласним центром. Загроза висадки десанту в регіоні все ще є, говорить військовий експерт Олег Жданов.

Адже, по-перше, в рф залишається ще 6 кораблів для висадки десанту. Кожен з них може взяти на борт батальйон, разом вони теоретично можуть висадити полк. Однак в України є протикорабельні ракети, якими наші війська будуть завдавати вогневих уражень по кораблям. Тому скоріш за все ескадра рф навряд чи ризикне наблизиться наших берегів.

На морських узбережжях залишається берегова оборона, можливо, доведеться перекидати туди війська. Це може бути стратегією ворога — не скільки наступати там, скільки відволікати на інший напрямок та таким чином послабити ЗСУ на сході.

Однак російське керівництво може піти на авантюру й спробувати зайти швидкохідними катерами в Дністровський лиман й там зробити висадку десанту. Хоча українці вже показали, як знищили катер "Байрактаром", також по катерах можна застосовувати артилерію. На думку експерта, навряд чи рф наважиться на це. А от те угруповання, що є в Придністров'ї (ПМР) не здатно здійснити суттєвий бойовий вплив, його бойові можливості сильно обмежені, додає він. 

Тому схиляється до думки, що скоріш за все в регіоні триватимуть демонстраційні дії ворога, а не реальна висадка десанту. З іншого боку, українці вже контролюють на відстані острів Зміїний, знищивши там окупантів та катери, що рухалися біля острова.

Як повідомляв портал, окупанти в Маріуполі терміново прибирають вулиці та готуються до масових заходів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини